tisdag 21 december 2010

Sd i Älmhult förstår inte hur demokratin fungerar

För några dagar sen så skrev jag om hur sd inte är särskilt demokratiskt inriktade, i Och så säger ni att sd inte har anknytning till nazismen, för hur kan man vara det när man resonerar i paritet med gamla nazistiska avelsprogram för människor?

Under gårdagens kommunfullmäktige i Älmhults kommun så resonerade sd väldigt märkligt och igen som om de faktiskt inte förstår hur demokratin fungerar i svensk politik. Det ter sig oerhört märkligt när de argumenterade om att deras förslag hade med demokrati att göra.

Partiets förstanamn Gull-Britt Tranvik, som jag skrev kort om inför valet i höstas, gick emot valberedningens förslag till en av platserna i kultur- och fritidsnämnden, som gick till Vänsterpartiets ordförande Predrag Jankovic och en av platserna i socialnämnden, som gick till Miljöpartiets Ulla Rundlöf. Hennes motiv till dem båda var att följande:

"Vi vill att en nämndsplats ska tillfalla vårt parti så det blir demokrati".

Jag antar, utan att veta, att hon syftade på att sd var något större än Vänsterpartiet och Miljöpartiet i valet och därför borde fått mer inflytande. Och det kan man ju möjligtvis tycka om man vill.

Men samtidigt så är det så att Mp samarbetar mer eller mindre uttalat med maxialliansen och Vänsterpartiet med Socialdemokraterna och därigenom får tillbaka platser i nämnderna, och inte särskilt många heller för den delen.

I grannkommunen Ljungby så samarbetar sd med det lokala missnöjespartiet Alternativet (som är en seglivad efterföljare till Ny Demokrati, om än marginellt bättre), av typen Valtekniskt samverkan, för att få fler platser i nämnderna.

Jag antar att de där tycker det är ett demokratiskt sätt att samarbeta, så frågan är varför man tycks ha en annan åsikt i Älmhults kommun? Men vad vet jag, sd i Älmhult kanske tycker att sd i Ljungby är odemokratiska?


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar