torsdag 3 februari 2011

Är vi verkligen bäst i världen på djurhållning?

Jag läser om hur Katt varit fastbunden i toalett under en lång period och att ägaren redan tidigare fått påpekande från Länsstyrelsen om att en katt inte får sitta fastbunden under en längre tid.

En av de märkligare sakerna är att Länsstyrelsen "överväger" att ge ägaren djurförbud. Det hävdas ofta, inte minst av vår landsbygdsminister Eskil Erlandsson, att det inte går att ha hårdare lagar för djur i Sverige eftersom det ger våra djurproducenter sämre konkurrenskraft mot övriga EU och världen. Det vill säga samma argument som används för att inte vilja att vi ska kunna se varifrån köttet kommer.

Men kan man inte ens ha en regel som konstaterar att en djurägare som en andra gång gör samma sak man en gång fått påpekande om är felaktigt och plågar djuret, så finns det definitivt mer att göra.

Sen undrar jag hur det är med de som har hundar i rastgårdar? Jag tror personligen inte det är så farligt, under förutsättning att de får en möjlighet att vara flockdjur flera gånger varje dag, men att ha dem konstant instängda kan knappast ge dem heller förutsättningar att agera lika naturligt som katten i artikeln ovan förhindras att göra.

Mer media exp dn hd gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar