torsdag 3 februari 2011

Se den lilla människan

Jag nämnde Eskil Erlandsson tidigare i morse och nämnde den märkliga retoriken om att man inte kan ha för bra lagar för djuren eftersom det blir svårare att tjäna pengar på dem då...

Nästan lika märkligt blir det när Maud resonerar om elpriserna och vill reglera dem, efter att förra veckan ha argumenterat för att tilläggsisolera istället, trots att det för de flesta personerna tar oerhört lång tid att få igen de satsade pengarna. Trots rot-avdrag som ska hjälpa alla så mycket...

Maud kommer med ett relativt trovärdigt resonemang i sin debattartikel hos DN, där hon konstaterar att centern förlorade mycket på att försvara alliansens politik i alla väder, snarare än stå på den lilla människans sida.

Men frågan är hur mycket liberalism, som de åtminstone innan verkat vinna några röster på, det finns kvar hos dem om de inte vill låta marknaden styra elpriserna på allvar?

Jag tror personligen att centern i längden har mer att vinna på att se mer till den lilla människan som ofta blir orättvist behandlad och att de egentligen har mer möjlighet att dra till sig vanligt folk, istället för stureplansliberaler, än vad kristdemokraterna någonsin kommer att ha.

Risken finns dock, för båda de partierna, att det är försent redan och att de kommer att ha svårt att motivera något existensberättigande alls i längden.

Demokratiskt sett är det dåligt med färre partier, men det måste också vara lite skillnad på partierna om demokratin ska gynnas. Det är det svårt att se att det är idag.

Men så länge svågerpolitiken frodas så lär det stjäla mer uppmärksamhet från demokratins nödvändighet...

Det viktigaste, oavsett parti, är fortfarande arbetspolitiken, men det blir mer och mer uppenbart att regeringen inte vill att alla ska ha jobb för en politik som ger massarbetslöshet trots positiva siffror är en politik som inte går i rätt riktning.

Naturligtvis så har företagarna också ett ansvar att inte enbart och kortsiktigt tänka på högsta möjliga vinst, åtminstone på längre sikt. En konsekvens av att inte ha det, och av regeringens politik, är den som jag noterat att många raljerar över, det faktum att unga har sämre arbetsmoral.

Frågan är bara varför de unga ska visa en bättre moral och bry sig om sin arbetsgivare när färre och färre arbetsgivare är intresserade av att anställa unga människor direkt och på tillsvidaretjänster och istället använda sig av bemanningsföretag? Ge de unga tryggare anställningar så är jag övertygad om att de tar mer ansvar för sitt jobb och får en chans att känna sig på allvar sedda och behövda.

Då slipper vi dessutom fler skuldsatta unga.

Det finns massor att göra för oppositionen också och jag hoppas framförallt att sossarna kan komma igång så snart de fått en ny partiledare.

Mer media ab ab dn svd svd svd svd dn hd hd hd smp skd skd skd skd nsk nsk dag dag gp gp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar