fredag 4 februari 2011

Politik bör tas på stort allvar

Politik ska vara roligt? Det får det gärna vara, men främst borde det vara något som är taget på stort allvar, i synnerhet när man ser hur andra dör för att få en demokrati, som nu i Egypten och flera andra diktaturstater.

Det måste det vara så att man kan föra en politik som tar itu med konsekvenser som drabbar en grupp, kvinnorna, hårdare  än männen.

Visst är det väl självklart att Sverige är jämlikt och att alla tar lika stort ansvar hemma? Ändå är det märkligt att det är kvinnorna som är hemma mer med sjuka barn än vad män är och att fördomarna frodas i media.

Det samma gäller när politiken riskerar slå sönder familjer, istället för att, som så många partier säger sig göra, värna om familjen och barnen. Men så fort det gäller invandrare så tycks det intresset vara som bortblåst och inte bara från det väntade partiet längst ut på den extrema högerkanten, utan även från resten av allianspartierna.

Vad som sen kommer att hända framöver inom politiken står skrivet i stjärnorna, men jag har fortfarande ett stort hopp till att en stark, varaktig och bra S-ledare kommer att få genomslag i inrikespolitiken på många sätt, jämfört med idag när jag fortfarande tycker att oppositionen är för snäll och märks för lite.

Det behövs en opposition som tydligare driver på för de sjukas och de arbetslösas skull och inte främst för direktörernas intressen.

För centerns framtid däremot är jag mer tveksam att det finns en räddning, vad de än tar sig för vad det gäller både politik och partiledare.

Mer media svd svd svd dn dn dn dn dn gp gp skd skd nsk nsk hd ab ab ab ab ab dag exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

13 kommentarer:

 1. Ja men visst, så höjer vi skatterna lite till och kallar det för humanitetsskatt, och den går inte till ökad kvalité på sjukvård utan till sjukvård för resten av världen. Inte till nya sjukhussängar för skattebetalaren utan till sjukhussängar åt resten av världen. Inte till skolor för dem som betalar skatt utan för resten av världen. Ska vi inte ta och ge skattebetalarna i Sverige det de betalar för innan vi ger bort deras pengar till dem som bor i resten av världen?

  SvaraRadera
 2. Inte för att vara sån men "resten av världen" befinner sig inte i Sverige.

  SvaraRadera
 3. "Visst är det väl självklart att Sverige är jämlikt och att alla tar lika stort ansvar hemma?"

  Är det inte mer självklart att det är upp till familjer att avgöra ansvarsfördelningen hemma snarare än politiker att komma med några mästrande pekpinnar?

  "Det samma gäller när politiken riskerar slå sönder familjer, istället för att, som så många partier säger sig göra, värna om familjen och barnen. Men så fort det gäller invandrare så tycks det intresset vara som bortblåst..."

  Vem är det som säger att invandrares familjeförening måste ske i det land där möjligheten till skattefinansierade bidrag är som störst och där kompabiliteten med arbetsmarknaden är som lägst?

  I många afrikanska och asiatiska länder kan man faktiskt få jobb även om man är analfabet. Detsamma kan inte riktigt sägas om Sverige, där vi ska "konkurrera med kompetens, inte med låga löner".

  SvaraRadera
 4. Citat "Inte för att vara sån men "resten av världen" befinner sig inte i Sverige."

  Om du ger miljöpartiet lite mer tid efter deras senaste utspel om illegala inkräktare och anhörig invandring som är vi snart på en väldig god väg att på att förverkliga "resten av världen"

  Varför anser våra partier att SD politik är extrem när övriga nordiska länder redan har en lika restriktiv invandringspolitik?!

  Jag vaknade tyvärr för sent i valrörelsen, annars hade även jag röstat på SD.

  SvaraRadera
 5. Är det inte precis det skatter är till för också? Att utjämna? Som Skalmans skola säger: Skatter är ett sätt att hjälpas åt. Så jag tycker nog att även om Sverige skulle göra det som Harry Sett säger att vi gör, så vore kanske inte det ett dumt sätt att använda skattepengar.

  SvaraRadera
 6. Sture - Uppenbarligen klarar inte familjerna av det bra om kvinnorna blir mer sjukskrivna än männen. Men det bryr du inte dig om antar jag?

  Vakna - Vem säger att andra länder inte kan ha en för extrem politik? Jag anser att det ska vara viktigt att låta familjer, i synnerhet barn, få vara med sina föräldrar och att barnens behov ska gå först.

  Martin - Självfallet är de till viss del till för det också.

  SvaraRadera
 7. du ska ha cred för att du iaf svarar på kommentarer..även om jag inte ligger på den röda sidan.

  SvaraRadera
 8. Alltid Rött Alltid Rätt: "Uppenbarligen klarar inte familjerna av det bra om kvinnorna blir mer sjukskrivna än männen. Men det bryr du inte dig om antar jag?"

  Varför skulle ett val som majoriteten av föräldrarna väljer att göra innebära att de inte klarar av att välja? Uppenbarligen har kvinnan huvudansvaret för barnen och hemmet i de flesta familjer och i dessa fall är det naturligt att hon också är hemma med sjukt barn oftare än mannen.

  Varför skulle det överhuvudtaget vara lämpligt att överlåta beslut inom familjen till politiker? Politikerna bör inse att de inte är folkets herrar utan dess tjänare.

  SvaraRadera
 9. Anonym - Tack. Se till att skriva ett namn nästa gång du skriver en kommentar, för det är vanligtvis ett krav för att få in en kommentar :)

  Sture - Varför är det lämpligare att kvinnan är hemma? Det är bara gamla unkna traditioner om att kvinnan skulle vara mer lämpad att ta hand om barn.

  SvaraRadera
 10. Du ser inte en risk att den så kallade anhöriginvandringen skulle missbrukas och pressa svensk ekonomi ytterligare då om man helt slopade kraven på anhöriginvandringen? Våra grannländer har undersökt det här närmare och kommit fram till att mellan 15-55% av allt som har med anhöriginvandring består av rena bedrägerier. Då har ändå dessa länder spärrar, släpper vi helt på våra så kommer vi riskera ett enormt invandringsfusk som kostar skattebetalarna enorma summor. Jag vet att MP vurmar särskillt för somalier, de är den i särklass dyraste gruppen invandrare då dom har enorma barnskaror och en extremt förlegad jämställdhetskultur vilket gör att om någon av föräldrarna jobbar så är det fadern men oftast ser dessa familjer till att lösa sin försörning genom enorma bidrag på grund av stora barnskaror samt rent bidragsfusk där dom simulerar en separation men i själva verket bor under samma tak. Det går till så att 7-barnsfamiljen anmäler separerade föräldrar, pappan ska betala underhåll till mamman eftersom dom på pappret inte bor under samma tak. Detta underhåll betalar sociala myndigheter ut till mamman åt pappan. Här har dom en inkomstkälla som gott och väl motsvarar två medelinkomstlöner om man även slår ihop det belopp som mamman får i socialbidrag. Dom har dessutom bara en hyra att betala, dom får barnbidrag samt flerbarnstillägg. Slutsumman för den här familjen kan utan problem hamna på runt 40000 kronor i månaden, skattefritt. Men visst, vi släpper anhöriginvandringen fri så kan vi höja skatten till 40% så ni på vänsterkanten får inbilla er att erat multikultiprojekt har lyckats, allt under tiden som Sveriges välfärd körs ner mer och mer i botten.

  SvaraRadera
 11. Du ser inga problem alls med att barn och föräldrar separeras åt?

  SvaraRadera
 12. Jo självklart är inte det bra. Frågan är varför man tar risken och skickar sitt barn till Sverige överhuvudtaget. Frågan är om barnet verkligen är ett barn eller om det egentligen handlar om en vuxen man. Frågan är om det verkligen är "barnets" familj eller någon annan som betalar för att få tillträde till anhöriginvandringen i Sverige. Ni på vänsterkanten är så imbecillt naiva och ni vägrar konsekvent att inse att det finns enorma pengar att tjäna på att mygla sej in i Sverige och sedan leva på svenska skattebetalare resten av livet. Ni vill måla upp bilden att så kallade ensamkommande handlar om små barn under 10 år, lika många flickor som pojkar. Verkligeheten är en annan, 80% av alla "barn" som kommer ensamma till Sverige uppger en ålder på mellan 15-17 år, nästn uteslutande "pojkar" som snarare ser ut att vara närmare 30 vilket inte är osannolikt alls att dom faktiskt är. I våra grannländer har man tittat på det här och har genom röntgen av skelett kommit fram till att i en ansenlig del av fallen är "barnen" avsevärt äldre än 18 år. Vi behöver inte ett slappare regelverk kring anhöriginvandring, vi behöver ett stramare regelverk så att fusk upptäcks. Då kommer problemet att lösa sej själv.

  SvaraRadera
 13. Av samma anledningar som att finnar gjorde det för 50 år sen och som fick dem att låta svenskarna behålla deras barn i många fall: Man trodde att barnet löpte risk att dö hemma hos sig själva. Jag har visserligen inte barn, men levde jag i tron att mina barn löpte stor risk att dö för att de var kvar hos mig hade jag inte haft några problem att skicka dem till ett annat land.

  SvaraRadera