lördag 5 februari 2011

Utan självförtroende och utan riktning

Politik bör tas på största allvar och Se den lilla människan har jag bland annat tagit upp centern och socialdemokraterna och deras oförmåga att dra röster till sig och deras förestående partiledarbyten.

Medierna fortsätter idag att spinna vidare på båda partiernas framtid, främst Centern, idag.

Även om de är en minoritet, så är det ändå en stor minioritet som vill att Maud avgår redan till hösten, inom centerpartiet. Precis som med mitt eget parti, Vänsterpartiet, så tycker jag det är bättre att avgå så snart som möjligt för de partiledare som bör bytas ut, för att kunna bygga upp något nytt under en längre tid.

Centerns problem tror jag ärligt talat är större och värre än de är för Vänsterpartiet, eftersom vi i V har en stor yta att röra oss på, om vi bara får fram en bra politik med bra synliga ledare. Centern är för illa klämt mellan de stora moderaterna och de andra mindre mittenpartierna.

Desperationen tycks också betydligt större med halstarrig vargpolitik, som kritiserats av många och berör få och en vilja att börja diskutera invandring. Något jag själv betvivlar att de klarar av, med tanke på deras bakgrund, som är rätt solkig och som inte alls är så liberal som de tidigare försökte saluföra sig som.

Det känns numera som ett område Folkpartiet har mutat in med alla sina konstiga utspel, nästan lika hårt som de mutat in de märkliga turerna kring skolan där allt byggs kring betygen och ordningen eller som moderaterna och skatterna (som de sen ändå behåller)...

Det är som sägs i HD ett centerparti som saknar självförtroende och inte vet vilken väg de ska gå.

Mer media ab ab smp smp gp gp gp skd skd nsk nsk dn dn exp svd svd hd hd hd dag dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Ska vi hoppas att de åker ut ur riksdagen ihop med en del andra partier? V till exempel.

  SvaraRadera
 2. Det tycker jag vore tråkigt om V åkte ur :)

  SvaraRadera
 3. V blir mer och mer ett litet extremistparti som inte har något i nationell politik att göra. MP drar åt ungefär samma håll i samma kaliber och när folk ser igenom miljöångesten så kommer man nog att inse att även de är extremister. Allt detta samtidigt som SD blir mer och mer mainstream inom politiken. V och MP skjuter Sverige totalt i sank om dom får för mycket utrymme.

  SvaraRadera
 4. Vad får dig att tycka att de blir mer och mer extremister? Lite konkreta exempel tack.

  SvaraRadera