lördag 5 februari 2011

Sd-politiker går emot sitt partis politik

Pinsamt med en sd-politiker, som den danska sd:arna från Eslöv, som går emot sitt eget partis strävande: Att slänga ut alla som inte själva förstår att de måste kunna det svenska språket för att fungera i samhället.

Här är det oerhört tydligt att han inte fungerar i sin roll som politiker och man undrar ju hur han tänkt kommunicera med väljarna? Med teckenspråk? Det fungerar möjligen på enklare arbetsplatser på än en arbetsplats/uppdrag där kommunikationen är nummer 1.

F-n vet om inte han också borde slängts ut?

Mer media hd
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

5 kommentarer:

 1. Klockrent :)

  /Karin

  SvaraRadera
 2. Vi kan slänga ut honom om vi även slänger ut alla läkare som inte kan svenska. Det mesta som kommer ur lokalpolitiker, oavsett partifärg, är ändå dravvel så det är inte så viktigt att förstå dom men hur man kan anställa läkare som inte kan relativt felfri svenska är ett jävla mysterium. Jag har ramlat på ett flertal läkare som inte förstår svenska eller kan göra sej förstådd på svenska, senaste gången var för någon månad sen på akuten när jag hade skurit upp handen på jobbet. Då blev jag på så dåligt humör på grund av att jag inte visste hur illa ställt det var med min hand att jag bad tydligt och klart om en läkare som jag kunde kommunicera med, den läkaren hade sitt arabiska temprament och blev arg på mej. Han blev arg på mej för att han inte hade tagit sitt ansvar och lärt sej svenska innan han började jobba. Det är för mej helt oförståeligt och det borde vara olagligt att ha en läkare på akuten som inte kan svenska. Sen är det inte bara svenska som borde vara ett krav, svenska värderingar, eller västerländska värderingar snarare. Min mor hamnade på akuten och skulle göra en magnetröntgen på sin rygg efter en bilolycka, den läkaren (även han arab) behandlade min mor som ett jäkla köttstycke. En kompromiss dej och mej emellan,? Vi sparkar ut alla politiker som inte kan svenska och i samma veva alla läkare som inte kan svenska?

  SvaraRadera
 3. Problemet med läkare är att det är brist på läkare.

  Jag är ersättare i patientnämnden i Kronobergs län och du har säkert en patientnämnd att vända dig till hos dig också när det gäller läkare som inte sköter sig.

  SvaraRadera
 4. Men om inte jag förstår vad en läkare säger till mej och han inte förstår vad jag säger till honom/henne, kan man då verkligen klassa honom/henne som en läkare? Har vi verkligen någon nytta av honom/henne om dialogen är så halt att det inte går att förstå varandra? Om det vore brist på läkare så vore det då vettigare att importera västerländsk arbetskraft, tyskar, danskar, norrmän till exempel har väldigt mycket lättare att lära sej svenska eftersom språket och grammatiken i mångt och mycket påminner om varandra.

  SvaraRadera
 5. Jag har också råkat ut för läkare som haft svårt för språket, vilket inte är riktigt bra eller lätt. Men hellre en läkare som är dålig på språket än ingen alls, eftersom vi tyvärr har läkarbrist idag.

  SvaraRadera