fredag 4 februari 2011

Desperationen ökar hos de med makt

Jag skrev ett långt inlägg igår om hur jag var rädd att det som började som en oblodig revolt skulle kunna spåra ut och att det uppenbarligen finns de som har mycket att tjäna på om man får behålla sin diktator och diktatur.

Med tanke på att man numera ger sig på även svenska journalister, vilket på både kort och lång sikt snarast gör sitt eget strävande en otjänst, eftersom mycket få känner någon sympati för den som förhindrar sanningen och nyheter att komma fram. Det visar dessutom på hur hårt pressad man är från diktaturens anhängare. (Och då behöver jag inte nämna något överhuvudtaget om att det är värre att vara en egyptisk representant för media och att det självfallet är värst för den som blir drabbad av våldet).

Personligen har jag oerhört svårt att tro att det här inte är sanktionerat av högsta ort, för innan revolten så fanns det inga tecken som tydde på att Mubarak och hans parti skulle vilja släppa makten ifrån sig inom en snar framtid, vilket han påstår nu.

Snarare tvärtom, för vem trodde att det skulle gå så snabbt och att man som ledare, med nästan hela västvärldens länder bakom sin rygg, inklusive Israel, skulle behöva avgå när man fanns i en så bekväm sits? Det kaos han påstår sig vara rädd för är här redan idag, så vad blir skillnaden?

Det återstå att se under dagen vad som kommer att hända under dagens stora demonstration. Men det är svårt att se, om inte västvärlden ytterligare en gång, väljer att stödja diktaturen. Men det ska de väl ändå inte våga nu?

Men vem vet, när USA väljer den f d säkerhetschefen som ledare, en säkerhetschef i en diktatur som är känd för att ligga bakom tortyr? Det känns i mina ögon som det sista och inte det första valet, utan snarare som en person som skulle vara en av de första att dömas när landet blir en demokrati. Hyckleriet fortsätter med andra ord...

Väst fortsätter i vanlig ordning att bli avslöjade med byxorna nere efter valen att stödja vissa diktaturer när de hårt kritiserar andra och det jag saknar är konsekvensen att kritisera alla diktaturer.

Mer media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn exp exp gp gp gp gp gp gp gp gp hd hd hd hd hd hd dag dag dag dag dag dag dag dag dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

6 kommentarer:

 1. Den här är ganska illustrativ (och enormt obehaglig) http://bit.ly/fm70mC

  SvaraRadera
 2. Vad gör vänstern då?
  Det enda jag ser är vänstern gnälla för att högern inte gör mer.
  Skrattretande.

  /Danne

  SvaraRadera
 3. En kommentar från en diktator om en annan diktator - Berlusconi: ”Mubarak – den visaste av män”.

  SvaraRadera
 4. Danne - Du vet om att det är högern som styr det här landet och har makten?

  Jerry - Det säger allt om Berlusconi, som f ö hyllats av sd :)

  SvaraRadera
 5. Varför hela tiden tar du fram spöket SD?

  Jag har redan påpekat att "Din ideologi har skapat fröerna till SD, det fattar du inte!" (4 februari 2011 14:26)

  Jag röstade INTE på Sverigedemokraterna.

  SvaraRadera
 6. Därför få tycker om Berlusconi och det kan vara värt att veta vilka som hyllar honom oavsett om du röstar på sd eller inte.

  Jag har f ö svarat på den kommentaren också.

  SvaraRadera