måndag 14 februari 2011

En ny skola behövs

Att låta Unga slippa press i skolan på samma sätt som de slipper det i idrottslivet skrev jag om igår och kritiserade den allt annat än genomtänkta utbildningsministern...

Han har tidigare uttalat sig om hur han vill ha tidigare betyg. Men läser man artikeln Mollys klass har bytt lärare 72 gånger, så blir det klart varför det inte fungerar eller är särskilt viktigt:

– Vi har haft massa vikarier som inte känner oss, men ändå ska de sätta betyg på oss, säger Molly Hermodsson till Expressen.se och fortsätter: 
– Jag hade MVG i engelska i åttan, nu låg jag på IG. Det var samma i musik, men där hade läraren blandat ihop mig med någon annan. 

Det vore bättre att Björklund satsade på bättre förutsättningar i sig i skolan för att få lärarna att vilja stanna kvar länge nog att hålla reda på vilka eleverna är och få dem att lära sig något.

Sen är det dags att skolan blir mer genusneutral, vilket den verkar ha problem med i och med att barnen behandlas olika beroende på kön... Men att där ska hända något är kanske för mycket att hoppas på?

Media hd hd hd skd nsk nsk svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar