måndag 14 februari 2011

Ett värre genusexperiment sker dagligen

Jag ska med en gång klargöra att trots att jag är Vänsterpartist så är jag inte för särbehandling till vissa yrken om det  handlar om att man sänker antagningkraven för någon eller några av grupperna.

När det gäller de strikt fysiska kraven för exempelvis militären eller brandmän så tycker jag det är orimligt, så länge det gäller tjänster där den fysiska styrkan är viktig.

Men nu när de två kristdemokraterna försöker göra politik av det hela ovan så kan jag ju påpeka att det är betydligt värre och vanligare att män får fördelar på grund av sitt kön, alldeles säkert även i yrkena ovan, just för att det mest är män där.

Frågan är vad de vill göra åt det faktum att man på grund av könsrollerna får förutfattade meningar om vem man är som person redan från skolan och långt innan man ens hunnit göra några tester varken för de här typen av jobb eller andra?

Jag är övertygad om att jag skulle ha lättare att få något av jobben ovan än exempelvis någon av de kvinnor jag träffat genom åren som är fysiskt starkare än mig. Det tycker jag är ett större problem än undantagen ovan.

En genusneutral skola frågade jag efter tidigare idag och det behövs verkligen börjas från början med det tänket, så att alla blir behandlade som människor med samma möjligheter.


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

12 kommentarer:

 1. Ja, det är bedrövligt det här med att man sänker trösklarna överallt för att kvotera in fruntimmer till höger och vänster. I synnerhet försvaret borde vara en fredad zon när det gäller feministtramset!

  //Reino

  SvaraRadera
 2. Vill du ha ett jämlikt försvar som inte uppfyller sin uppgift eller kanske ett försvar som inte är helt PK men som kan försvara dig om "ryssen" kommer?

  SvaraRadera
 3. Det där genustramset är bara till nackdel för hela jämställdhetstänket. Ni är för extrema helt enkelt och det skadar jämställdhetsarbetet. Pojkar kommer alltid att vara pojkar och flickor kommer alltid att vara flickor, detta vill ni extremister ändra på alla ska vara henom, könlösa individer. Vi har trots allt en väldigt stor genetisk differans mellan könen som påverkar hela kroppen och till stor del sinnet. Flumextremister!

  SvaraRadera
 4. Markus - Läste du vad jag skrev överhuvudtaget?

  Kalle - Det är du och de som tänker som du som är extrema. Ni ger inte en chans för de som vill göra på något annat sätt än de förväntas att göra utifrån vilket kön de är. Är du inte för att människor ska få välja själva utifrån vad de vill eller att man ska anställa den som faktiskt är bäst?

  De flesta inser att det är större skillnader mellan individer än mellan könen.

  SvaraRadera
 5. Jomen för det behöver vi inte tvinga pojkar att leka med rosa dockor eller flickor att leka med brandbilar. Det var visst nån förskola som ville uppfostra på det viset och orden han och hon skulle bannlysas, istället är alla henom eller hen. DET är för extremt och jag tror att vanliga människor ser med skeptiska ögon på det där och att det i förlängningen gör att man inte tar så allvarligt på det normala jämställdhetsarbetet. Jag tror att ens könstillhörighet är en väldigt stor del av sin identitet, sin individ.

  SvaraRadera
 6. Tjena Jerkan!

  Eh, det är lite väl mycket reklam på din sida. Dina åsikter dränks i dem....blir lite tvetydigt så att säga.

  SvaraRadera
 7. Kalle - Nä men man måste ge dem en reell möjlighet att få välja så fritt som möjligt. Det finns knappast idag.

  Magnus - Pengarna går till välgörenhet.

  Bilden längst ner på i artikeln här: http://www.smp.se/nyheter/almhult/article2226116.ece finns mitt namn till vänster om tomtens luva visar vad förra årets pengar gick till + mer än dubbel så mkt ur egen ficka.

  SvaraRadera
 8. Vem vill välja egentligen, vill föräldrarna välja åt sina barn eller ser man faktiskt till barnen om de vill välja? Tror du på fullt allvar att det finns barn som i någon undermedveten aspekt "förtrycks" till att leka med "rätt" leksaker? Varför kan du inte vara ärlig istället och erkänna att det här ett led i din kommunistiska ideologi där du vill se en grå identitetslös massa som är lätt kontrollerbar när det kommer till åsikter och tänkande. De flesta inser att det är det enda sättet för att en kommunistisk/socialistisk regim att få fäste igen i Sverige. Du vill ju även montera ned kvaliteten på skolan så till den grad att barnen kommer halvt utbildade ur skolan för att på så vis skapa en arbetarklass som är starkt beroende av yttre faktorer som fackförbund, stat med mera. Utan dessa faktorer inser du med att socialism och kommunism är ute ur modern tid. Vänsterpartiet är på väg ut ur riksdagen, Socialdemokraterna visar allt sämre resultat vart efter tiden går och det är nog tveksamt om dom kommer att hinna få tillbaka förtroendet till 2014 tillräckligt mycket för att ha något inflytande att tala om i svensk politik. Moderaterna ökar alltjämt, likaså Sverigedemokraterna som kanske petar bort MP från platsen som Sveriges tredje största parti. Poängen jag vill nå är att du och dina gelikar inser att det är kört för er politik och ni måste ge er på att tidigt hjärntvätta våra barn för att ha en chans att komma tillbaka i framtiden.

  SvaraRadera
 9. Jag tror på allvar att barn får mindre valfrihet att leka med vad de vill om omgivningen har förutfattade meningar om vad de borde leka med.

  Ärligt talat så är jag inte kommunist och jag tycker snarare det är du som borde erkänna att det är du och de med din åsikt som vill ha en lätthanterlig massa som hela tiden passar in i er färdiggjorda mall.

  SvaraRadera
 10. "Vår" mall är inte färdiggjord ännu, ni på vänstersidan håller fortfarande på att forma den. Först när välfärdssamhället har rasat totalt och det råder anarki eller något liknande är ni klara med "vår" mall.

  SvaraRadera
 11. Som sagt så ser vi konsekvenserna av eran lek med små barn...

  SvaraRadera