måndag 14 februari 2011

På väg mot något bättre?

Det är inte bara En ny skola som behövs, som jag skrev tidigare i morse. Det är en ny ledning, en ny politik och nya politiker som behövs först och främst.

Jag hoppas att sossarnas självkritik är lite mer genomtänkt och realistisk än innan när den mest verkat vara överslätande och ursäktande och tytt på fortsatt mycket dålig självinsikt.

Jag är däremot osäker på om det räcker, men nu känns det åtminstone som ett parti som är något på spåret som kan utvecklas till det bättre, istället för konstant till det sämre.

De behöver dock, precis som vi i Vänsterpartiet, en ny partiledare och ett större utbyte i partitoppen för att få in nytt blod och nya ansikten, som förhoppningsvis kan få fler väljare att inse att vi på den röda sidan är ett bra och möjligt val!

Jag har ett visst hopp, vad det gäller S, både för Veronica Palm och Lena Sommerstad, som inte verkar så fantastiskt och fanatiskt nyliberala så att de lika gärna kan klassas som moderater. En viss risk för en riktigt bra socialdemokratisk partiledare kan jag dock känna, eftersom en icke omtyckt vänsterpartiledare kan göra att V tappar väljare till S.

Men med tanke på de senaste opinionssiffrorna så har den vandringen inte börjat än...

Bankernas vinster ökar, samtidigt som räntorna knappast blir lägre för de med lån och det trots all den hjälp bankerna fått, elpriserna blir värre, trots att de är bland de högsta i Europa, samtidigt som pensionssystemet kan haverera till stora delar vid en lågkonjunktur.

Det hjälps inte upp av en utförsäljning som är på väg mot samma håll som det är i USA, där det känns som om det börjar komma en backlash om att det inte enbart var bra att låna exportera så mycket tillverkningsindustri till Kina...

Och det är inte lättare att skapa ett mer hållbart och rättvisare samhälle när statsministern inte tror på hyresrätten i innerstan, trots att det behövs ett stopp för bostadsrätter och möjlighet till hyresrätter i högre utsträckning, nu när samhället blir mer och mer skiktat mellan fattig och rik.

Läs istället Lars Ohlys eminenta svar på hur viktig hyresrätten är:


- Det är anmärkningsvärt att statsministern inte ser allvaret i boendesegregationen. Så talar bara den som gillar större klyftor i samhället, säger Lars Ohly (V).
- Hyresrätten är framtidens boendeform. Den är oerhört viktig för en flexibel och rörlig arbetsmarknad, säger Lars Ohly. Det är dessutom den enda boendeform som kan fördelas efter behov och kötid, och som inte ökar hushållens låntagande.
- I regeringsförklaringen från oktober förra året stod det att "fler bostäder behöver byggas och hyresrättens ställning stärkas". Det är uppenbart att det bara var tomma ord. Vad regeringen egentligen menar är att det ska löna sig att spekulera och att storstädernas innerstäder ska vara ett överklassreservat.
- I stället borde byggandet av hyresrätter stimuleras. Vänsterpartiet vill stoppa omvandlingen av hyresrätter till bostadsrätter, ge subventioner för byggande av hyreslägenheter och bygga bort bostadsbristen. Mot detta står uppgivenhetens politik som Fredrik Reinfeldt ansvarar för, avslutar Lars Ohly.

Det mest akuta är dock att få ordning på alla de kränkande förslag som slagit sönder både ekonomi och tillvaro för de som är sjuka i så hög grad att de väljer att försöka ta livet av sig. Att Försäkringskassan inte ens kan godkänna olyckor som sker under betald arbetstid utan att det överklagas är en skam.

Centerpartiet har börjat reagera, men det är dags att ta ansvar på riktigt för den politik som förts och den politik som bör vara istället på de här områdena.

Media ab ab ab ab ab ab exp exp dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn svd svd gp e24 e24 hd hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Givetvis var det Kinesiska systemet mycket bättre.
    Där man tilldelades lägenhet av partiet. Och om man avancerade inom kommunistpartiet fick man bättre lägenhet. Och med topp posterna inom partiet fick man även tillträde till dom statliga bordellerna. Det måste vara det minst segregerade systemen i världen.

    SvaraRadera
  2. Som du mycket väl vet så tycker jag att Kina är uruselt på alla sätt och vis.

    SvaraRadera