söndag 25 december 2011

Gör som Vänsterpartiet

Jag hörde Mona Sahlin på radion när jag försökte trycka ner en liten frukost, efter gårdagens allt ätande...


Hon sa att deras partiledartillsättningar borde ske i en mer öppen process, där man fick veta vilka som stod till förfogande och vad för åsikter de hade som gjorde dem olika.


Med andra ord exakt som Vänsterpartiet har det sen jag vet inte hur lång tid tillbaka.


Partistyrelsen lägger visserligen förslag kring vad de tycker, men sen är det medlemmarna, via kongressombud, som väljer partiledare utifrån sina egna åsikter.


Det enda problemet möjligen jag ser här är att de väljer efter sina åsikter, och inte efter sina distriktsåsikter.


Det absolut mest demokratiska och bästa vore att vartenda medlem fick vara med och välja, men frågan är om kostnaden skulle vara värt det?


Själv hoppas jag på att det blir en kombination av Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson, som delar på partiledarskapet. Riktigt så kloka var nu inte partisstyrelsen, utan de tycker att vi enbart ska ha Sjöstedt.


Där hoppas jag att kongressombuden väljer Ulla och Jonas istället.


Annars tycker jag det är bra av Sahlin att gå ut med den här, för det fungerar inte mycket bättre i andra partier. Centern, som ett exempel, gick visserligen ut med vilka deras kandidater var. Men det var knappast så att det var val bland representanter från medlemmarna som fick Annie Lööf att bli partiledare...


media svd dn hd exp exp gp dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Hej Jerker! Det är valberedningen, inte partistyrelsen, som föreslår partiordförande, partistyrelse, programkommission och revisorer. God fortsättning!

    SvaraRadera