torsdag 29 december 2011

Nordens Ark November 2011 - Amurtiger

Det första av alla våra nära möten med de vilda djuren på Nordens Ark började med Amurtigern. För att komma så här nära, och få extra information om djuret man möter och möjligheten att mata det m m så behöver man välja ett så kallat Mäktige Möte. Även om det kan tyckas dyrt så var det med bred marginal värt alla pengarna, inte minst för all info den medföljande djurvårdaren stod för. De två djurvårdarna vi hade var oerhört kunniga och trevliga personer som förhöjde upplevelsen rejält.

En av tigrarna här, den kastrerade hannen, visade sig inte vara helt renrasig utan var korsad med andra tigersorter, vilket var anledningen till kastrationen, vilket var synd eftersom han var tänkt att gå i avel.

Honan var viltfödd, där mamman hade dött tidigt och hade som man trodde först hannen varit renrasig så hade det blivit nytt dna inom aveln av tigern, eftersom hans gener först bedömdes vara mycket lite inavlade.

Det var en märklig upplevelse jag kommer att minnas väl, att se att de här stora och egentligen farliga djuren faktiskt kunde uppföra sig som rätt snälla huskatter, när de visste att det fanns mat i närheten.

Först fick vi vara med inne i köket för inte bara Amurtigern, utan även för övriga djur.

Den här dagen var det bland annat älg som stod på menyn.


Den här bollen var en tigerleksak som de dessutom tyckte var väldigt kul, vilket syns på alla riv- och bitmärken på bollen.Stoppar man mat eller skinn innanför den här stocken, som går att skruva ihop hårt, så har tigrarna och flera andra av kattdjuren lite att syssla med och bry sig om för att slippa bli uttråkade.


Den här säcken med ull och skinn hängs upp från ett träd för att tigrarna ska få en möjlighet att hoppa och försöka få ner den.


Undertecknad fotar genom rutan, vars existens jag är rätt glad för :)


Den som vill se mer få gärna bli facebookvän med mig och hänvisa till att ni vill se fler bilder, eftersom jag lägger upp mer där än här: https://www.facebook.com/jerker.nilsson eller titta på övriga inlägg som är taggade med Nordens Ark.


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar