lördag 31 december 2011

Nordens Ark November 2011 - Lappuggla

Några få av djuren vi mötte blev helt eller delvis misslyckat, ur fotosynpunkt.


Å andra sidan så fick vi lite "bonus", för som med lappugglanNordens Ark, så var det inte alls planerat att vi skulle gå in och se den bli matad eller komma närmare den.


Men av en slump så stod en av de djurskötare som inte följde med oss och matade ugglan när vi körde förbi, så vi stannade till en rätt kort stund och fick se även den.


Den var fantastiskt majestätisk när den seglade nästintill ljudlöst fram för att ta sitt byte och den hade en imponerande vingbredd, som kan bli drygt 1,5 meter, som inte riktigt gick att ana när den satt stilla.


Den betecknas i Sverige som Nära hotad, och är så ovanlig att den vissa år inte rapporterats vara synlig för någon människa och att den är ovanlig beror till stor del på det förändrade skogsbruket.


Råttorna är för övrigt vad den matas med, men den här gången var den inte fantastiskt hungrig och fick inte alla de feta goda råttorna på bilden :)


Som sagt så är bilderna inte så bra och bäst behållning ger kanske den korta filmsnutten som kommer efter bilderna.Den som vill se mer få gärna bli facebookvän med mig och hänvisa till att ni vill se fler bilder, eftersom jag lägger upp mer där än här: https://www.facebook.com/jerker.nilsson eller titta på övriga inlägg som är taggade med Nordens Ark.


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Vilket fantastiskt ansikte den har också, med teckningen runt ögonen.

    SvaraRadera
  2. Jag håller verkligen med dig, den är hur vacker som helst!

    SvaraRadera