torsdag 29 december 2011

Kajsa Grytt Kafe dé Lux Växjö 28 december 2011Intervjun inför Kajsa Grytts spelning på Kafé de Lux i Växjö den 28 december gjorde verkligen skäl för rubriken på den intervju och artikel som gjordes om henne i Smålandsposten inför spelningen: Orädd Kajsa Grytt på dé Lux.


En, enligt sitt twitter, nervös Kajsa Grytt gjorde en fantastisk spelning. Fan vet om ändå inte recensenten i Smålandsposten var den modigaste som i sin årsbästalista hävdade i förväg att konserten blev årets näst bästa, men i själva verket så ångrar hon sig och inser i efterhand att det var den absolut  bästa.


Jag kan bara hålla med henne. Det finns alldeles för få artister som opretentiöst och naket nog kan ställa sig med enbart en elgitarr (och vid några få låtar en akustisk gitarr) för att kunna spela både hårda och nakna låtar och hålla en fantastisk humor och kontakt med publiken.


Det klarade hur som helst Kajsa Grytt i går i Växjö och alla ni som inte var där kan bara avundas möjligheten att få se henne mer levande än någonsin på en liten illa belyst scen som den i Växjö.
Jag såg henne på Helsingsborsfestivalen tidigare i år, då med band och sen på Bokfestivalen i Kristianstad under hösten, där bandet skulle varit med men fick förhinder. Som jag skrev då så är hon betydligt bättre och intressantare när det enda som kan förhindra henne är hennes egen gitarr och inte ett helt bands brötiga ljud, så att man verkligen hör sången och texterna helt och full.


Som tidigare så kommer det att finnas fler bilder och filmer på min Facebooksida, utöver de som kommer under texten, så ansök gärna om vänskap för att se dem också.

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar