söndag 25 december 2011

Ständig denna varg...

Ännu en tyckare som hävdar att vi som vill ha varg är naturromantiker...

De enda romantikerna här är de som blandar ihop verklighetens varg med sagornas rödluvevarg...

Det kan vara bra att notera att jag bor på landsbygden och ser mycket positivt med vargens existens. Det är en stor majoritet av forskarna som anser att naturen mår bättre av en toppredator som vargen är.

Det råder ingen brist på älgar i det här landet med upp till en halv miljon älgar, att jämföra med något hundratal vargar.

Själv var jag med under älgjakten i höstas och det gick utmärkt att skjuta flera älgar, trots att hund inte användes, utan vi var några stycken som gick som drevkarlar.

Älgen kostar dessutom mycket mer pengar än vargen om man räknar in alla de skador de kostar samhället och skattebetalarna vid trafikolyckor och skador på skogen.

Frågan är varför jägarorganisationerna ska äga den här frågan i så hög grad och inte alla vi andra som också är i skog och mark?

Jag noterar dessutom att enfrågepartiet ifråga drev på om att vargen kunde vara skyldig till ett barnamord i Ljungby Småland. Vem kan hänvisa till ett sånt parti?

Jag kommenterade för bara någon dag sen om hur en centerpartist motionerade om att han ville ha Kynna uppstoppad i vår kommun och det finns hur många argument som helst för att vargen har en mycket berättigad existens. Läs gärna mer om allt det jag skrivit genom åren om vargen.Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Jerker
    Antar att det inte bara är jag som ofta slås av likheten mellan varghatarnas argument och "siffertuggeri" och de som framförs av andra rabiata grupperingar i samhället (SD m fl). Samma statistikdribbel och mer eller mindre fantasifulla konspirationsteorier. Alltifrån luftlandsatta vargar till statsunderstödd islamisering allt i syfte att "bryta ner" vår "svenska kultur" och vårt "svenska levnadssätt" inklusive möjligheterna att leva på "landbygden". Dessvärre har dessa myter genom jägarorganisationerna fått fotfäste i våra beslutande församlingar med bl a det skandalösa beslutet om licensjakt på en utrotningshotad art som följd.

    Leon

    SvaraRadera