torsdag 11 februari 2010

Politik

Jag skrev i morse om valfrågor, under rubriken En ful diskussion, som syftade på den diskussionen som varit om de sjukskrivna, som i verkligheten inte alls sett ut som det har rapporterats.

En diskussion som möjligen varit ful, men som hade varit rolig att få höra, var den om när de rödgröna kom överrens om att införa en viss datalagstiftning.

Jag blev som vänsterpartist helt klart besviken att få läsa om det. Sen förstår jag visserligen att man måste, som Åström säger, acceptera demokratiskt fattade beslut även om man inte tycker om dem.

Om Mp och V gör dåliga val så lär de ha svårare att påverka i den här frågan. Men framförallt så hoppas jag att de säljer sig jävligt dyrt och får verkligt bra saker i utbyte mot att böja sig, och att de redovisar vad de fått i utbyte.

I övrigt så känns det som om politikerna, oavsett parti många gånger, inte helt har koll på internet och hur det fungerar.

Det är direkt absurt att man inte ska få leta upp andras inkomstuppgifter på nätet när det är offentliga uppgifter och något som under många årtionden tryckts upp i taxeringskalendern. Så hur ska man kunna förvänta sig att de då ska förstå övervakningslagar på internet och att de påminner om diktaturer?

I övrigt noterar jag med sorg att Sverigedemokraterna sägs ställa upp till val i min egen kommun. Men jag är ärligt talat inte särskilt orolig, för det har varit mycket prat men lite demokrati i många kommuner sen förra valet och när man ser att det verkar som om sverigedemokraternas partipiska viner så hårt att kända sverigedemokratiska bloggare lägger ner, med motivering att de ska jobba med valet så är det något lurt.

Vem lägger ner i påstått populär blogg så nära inpå ett val? Möjligen ett parti som kritiserar andras bidrag där det behövs, men som själva mer än gärna tar emot stora bidrag trots att de inte borde ha rätt till det...

Mer media svd svd svd dn sds sds kb hd ab

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Att beslutet skulle vara demokratiskt fattat är dumheter. Om de rödgröna satte sig emot beslutet, deklararade det offentligt, och sedan vann valet så skulle det vara demokratiskt fattat att det inte skulle genomföras.

  Snömos alltså. Sossarna drog med sig de andra partierna i kampen mot demokratin och för stasi-samhället. Nu är det inte längre fel att hänvisa till vänsterpartiet och Öst-Tyskland.

  SvaraRadera
 2. Fast som det är just nu är det demokratiskt fattat som jag förstår det. Å andra sidan kan du hänvisa alla andra partier till Östtyskland också.

  SvaraRadera
 3. Så sant, men tidigare var Vänsterpartiet det enda partiet som gjort upp med sitt förflutna. Och Vänsterpartiet kunde självklart försökt fatta ett annat demokratiskt beslut om att inte införa direktivet.

  SvaraRadera
 4. Det är det ju inte försent för att göra, men det blir i praktiken omöjligt att göra det om man inte gör ett oerhört bra val...

  SvaraRadera