söndag 23 maj 2010

Hon borde gått för länge sen...

Jag skrev ett rätt långt inlägg för några dagar sen, apropå att förhindra privatpersoner att ta reda på offentliga inkomstuppgifter över internet.

Som jag skrev ännu längre tillbaka sen så borde Beatrice Ask avgått efter den huvudlösa tankegången kring de som köper sex av prostituerade och om hur de skulle få hem kuvert i olika färger, så att anhöriga fick reda på det.

Men ärligt talat så är inte förslaget om att göra det svårare att få fram offentliga handlingar så mycket bättre, utan även det ger rött kort och gå till fängelse utan att passera Gå eftersom hon helt gått vilse.

Det skulle inte förvåna mig om Aschberg har rätt i att det bland annat handlar om att göra det svårare för journalisterna att avslöja ekonomiska brottslingar och politiker.

Som någon säger i Expressen så vore det mindre konstigt om man valt att förhindra alla möjligheter att få fram de offentliga inkomstuppgifterna, även om det mer tydligt vore mot grundlagen.

Men även nu anser förre justitiekanslern att de bryter mot grundlagen. Och vad mer motiverar en avgång än en justitieminister som bryter mot en grundlag?

Mer media exp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

1 kommentar:

  1. Daniel Johansson23 maj 2010 kl. 20:05

    Aschberg har helt rätt i sina påståenden...och utöver det så är det ett sverige av politiker och för politiker, självklart kommer många av dom att försöka göra allt för att försöka undslippa ansvar och avslöjanden i tex media, man kan vara beredda att gå hur långt som helst om ingen säger STOPP och visar upp den fula sidan som så väldigt ofta göms undan... som här exempelvis:

    http://www.youtube.com/watch?v=fkbsj4yybcQ

    SvaraRadera