onsdag 21 juli 2010

Orättvisorna ökar under alliansregeringen

Om Fildelare som miljövänner, skrev jag om för några dagar sen, apropå förslaget om att börja lägga avgifter som ska gå till musikens upphovsrättsinnehavare.

Copyswede förklarar varför den behövs och en moderat svarar genast emot att det är orättvist. Och Ja, det är märkligt att det inte är alla potentiella upphovsrättsinnehavare som får vara med och dela på vinsten av avgiften, utan bara några få.

Frågan är dessutom varför vi ska lita på moderaterna i denna frågan? De har flera gånger visat att de är ointresserade av upphovsrättsliga frågor, annat än att de gärna går industrins ärende och inte den vanliga människans, till skillnad från vänsterpartiet, miljöpartiet och naturligtvis piratpartiet.

Men även om det är formellt fel så är det likväl inte särskilt stora pengar det handlar om och det är synd och märkligt att den här typen av nyheter bli så stora och omdebatterade, när det faktum att vart fjärde tandvårdsklinik har försvunnit, som en konsekvens av politiken som förs av den borgerliga regeringen.

Som alltid annars så har privatiseringar och utförsäljningar påståtts vara den stora räddningen. Men det stämmer inte, eftersom ingen vill etablera sig där det inte går att göra stora vinster på kort tid, vilket också gör att det finns överetablering på sjukvård i andra områden.

Där kan vi tala om en orättvisa som borde få mer uppmärksamhet, att många får betydligt längre till tandläkaren, vilket på sikt kan skapa sämre tänder.

Artikeln nämner att den socioekonomiska bakgrunden påverkar mycket, men det är också så att det är i de områdena där klinikerna försvunnit där de med låg socioekonomisk potential bor, så effekten blir dubbel. Allt för att några få ska få tjäna pengar på skattepengar och andra ska få mer pengar i plånboken.

Är det inte bättre med möjlighet till bra vård snabbare innan vi sänker skatten? Nä, som sagt så är inte regeringens politik särskilt bra...

Mer media ab


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

1 kommentar:

  1. "till skillnad från vänsterpartiet, miljöpartiet och naturligtvis piratpartiet."

    Kom igen V och MP har otaliga gånger sålt sina värderingar inför S, och kommer fortsätta göra så än mer med tanke på den konstellation de nu sitter i.

    "när det faktum att vart fjärde tandvårdsklinik har försvunnit, som en konsekvens av politiken som förs av den borgerliga regeringen."

    Du försöker dölja för läsare som inte orkar klicka att det står under de senaste 10 åren. Dålig stil. Avfolkning av glesbygden är ett gammalt problem som inte Alliansen kan stå för. Då handlar det snarare om globalisering och historiska politiska beslut.

    "Är det inte bättre med möjlighet till bra vård snabbare innan vi sänker skatten?"

    Lägre skatter som ger mer jobb och mer privatkonsumtion kan leda till mer skatteintäkter och en bättre bas för välfärd. Den ultimata skattesatsen är väl inte 100%? Men visst om Vänstersidan höjer skatten med några procent kommer ju allt lösas...

    SvaraRadera