fredag 23 juli 2010

Varför spela hatets parti i händerna?

Nu tycker jag visserligen att vi ska vara stolta över demokrati och religionsfrihet och att sd är ett patrask som själva skapar mycket av det de angriper.

Men det är definitivt olyckligt att läsa inlägget Är vi beredda att älska juden och muslimen? och konstatera att ett försvar för halal- och kosherslakt spelar sd i händerna till stora delar.

Även om det stämmer att det finns slakt som är plågsam även i Sverige, som skribenterna säger, så ser jag ingen anledning att man därför ska förändra till det sämre för djuren. Det borde snarare vara så att den typen av slakt förändras till en mer djurvänlig variant.

Ett exempel på en nödvändigt förändring är hur grisar kastreras obedövade som naturligtvis inte borde vara tillåtet,  men som enligt svensk tradition går utmärkt.

Bedövar man dem däremot innan, och det fungerar med el som bedövning, som kronfågel försökte införa för ett antal år sen, så ser jag inte att det spelar någon roll hur djuren avlivas sen.

Uppdaterat Ett bra svar kommer idag från representanter från Scan, Djurskyddet Sverige och Veterinärförbundet i Religiös slakt är inte förbjuden i Sverige, som påpekar att det är få muslimer som har något emot halalslakt med bedövning. Med andra ord blir inte den typen av slakt värre än den vanliga svenska slakten.

Synd bara att de inte säger något om plågsam slakt eller hantering av slaktdjur, som jag nämnde ovan... Där finns det garanterat mer att göra för plågade djur.

Mer media dag dn exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

7 kommentarer:

 1. Ja, det bästa vore ju om svenskar fick upp ögonen för allt djurplågeri som sker inom vanlig svensk slakt. Men det verkar ju helt omöjligt för dom flesta människor att fatta att även vi snälla goda svenskar har satt djurplågeri i system. Folk vill ha sin kyckling och sitt fläsk och inte tänka på hur det framställs, utan låtsas som om alla djur bor i nån sorts Bullerby och går runt i gröna hagar och sen snabbt och skonsamt dör och hamnar på tallriken.

  SvaraRadera
 2. Det är egentligen ett större problem än vad det är med den religösa slakten.

  SvaraRadera
 3. Jag undrar vilket slags professionellt samarbete den muslimen som vägrade hälsa på sin kvinnliga chef med en handskakning skulle kunna utöva med andra kvinnor.

  Vägrar man en sådan liten löjlig sak som att skaka hand med någon, vad mer vägrar man då? Kan han sitta vid bordet bredvid sin kvinnliga kollega. Kan han ens tilltala eller föra en normal konversation med en kvinna, eller utföra de arbetsorder som han får av en kvinnlig chef.

  Jag kan bara föreställa mig själv hur alla egenföretagare ställer sig till att anställa en muslimsk man om de håller på så där. Svaret blir att de aldrig kan bli anställda inom den privata sektorn. Enbart inkvoterade inom statliga företag.

  SvaraRadera
 4. Med tanke på att det handlade om svetsning så är jag tveksam till att han hade så mycket nytta av att kunna ta i hand med en kvinna.

  Jag har f ö jobbat med muslimer och under kvinnliga chefer och arbetsledare på Fujicolor i Malmö som är ett privat företag. Om de tog i hand har jag inte en aning om, det gjorde knappt jag heller, mer än möjligen när jag anställdes, men de hade inga problem med att kvinnor bestämde över dem.

  SvaraRadera
 5. "Hatets parti", nu går det ändå inte mer att hitta på laddade namn på SD?

  SvaraRadera
 6. Varför utövar du massiv åsiktscensur Jerker?

  SvaraRadera
 7. Det gör jag inte, jag har varit på semester.

  SvaraRadera