onsdag 21 juli 2010

Så skönt!

Så skönt att det äntligen tycks komma lite regn och att temperaturerna kommer att gå ner lite jämfört med de senaste dagarna. Det behövs verkligen, inte minst för att förhindra fler skogsbränder.

Även om det inte varit så jäkla illa som det var för en vecka sen eller som i Moskva så är det mer än illa nog. Blir oerhört trött och seg, inte minst när jag springer.

Nu är jag visserligen ledig så jag orkar springa lite längre på morgnarna, istället för kortare när jag jobbat i värmen hela dagen. Fast det kanske hade varit värre att vara busschaufför  än kyrkvaktmästare?

Men som idag så tog jag nästan totalt slut efter en dryg mil och sen gick de sista fyra kilometrarna allt annat än snabbt, och det trots att jag hade ovanligt mycket skugga, även över kalhyggena, eftersom där var backar som gav skugga så tidigt på morgonen.

Jag skulle varit ute ännu tidigare, och inte vid sju-tiden eftersom solen började värma på då och jagade bort de kalla tunna dimslöjorna som varit innan och kylt ner...

Det är svårt att inte tänka på människans påverkan på klimatet och konstaterandet att det Den globala temperaturen har varit högre än normalt 304 månader i rad. Sist den understeg den normala var februari 1985 enligt Expressen. Nu vet jag visserligen att temperaturerna går i cykler i rätt stora tidsperioder, men det är svårt att tro att vi alla inte alls påverkar temperaturen.

Men med många som tycker att vindkraftverk är en styggelse så är det svårt att tro att människans påverkan ska minska...

Mer media dn dn dn dn dag dag gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. "Men med många som tycker att vindkraftverk är en styggelse så är det svårt att tro att människans påverkan ska minska..."

    Detsamma gäller de som anser att kärnkraften är en styggelse. Varför förbländas vissa av ideologi? Hellre massiva CO2-utsläpp och smutsig luft med kolkraft än att man satsar på kärnkraft.

    SvaraRadera
  2. Varför inte försöka komma bort från både och? Och på vilket sätt är kärnkraft rent tror du?

    SvaraRadera