fredag 20 augusti 2010

Alliansens partierna backar...

Det är skönt att se att de rödgröna blir större och att sd igen är utanför i den senaste mätningen. Tråkigt är att se hur V däremot plötsligt blev minsta parti av alla...

Det är visserligen en månad kvar till valet, och formellt sett så är skillnaden i slutändan inte så stort om V får 4,5% eller 5,5% så det bekymrar jag mig mindre om, så länge det faktiskt blir en rödgrön seger till sist.

Någonstans så börjar fler av partierna hos alliansen, och kanske främst enskilda politiker, förändra sig och sina åsikter när de inser att de tappar röster och riskerar förlora i längden på sin politik.

Det mest tydliga exemplet under de senaste dagarna är moderater som hoppar av när han sett konskvenserna av sjukvårdspolitiken och folkpartiet vill genomföra sanktioner mot friskolor, som sannolikt inte är genomförbara alls...

Det är tydligt att det inte går att driva en politik i längden som försöker saluföra att folk är lata bara för att de inte vill jobba med slavjobb som fortsätter att öka de klyftor Vänsterpartiet vill minska, eftersom fler människor reagerar negativt på det.

Lägre standard på bostäder är en sak, men frågan är hur låg standard partierna vill ha på hela individens liv? Det går inte att sänka standarden på allt och tro att alla ler och är glada för det, och hur ska man kunna överleva på ickeavtalsenliga löner när det inte fungerar för utländska bärplockare heller?

Alliansen backar om vårdvalet i Stockholm och i Kronobergs län så vill S ha nya regler för vårdcentralerna. Det behövs en ny rödgrön sjukvårdspolitik om det ska bli en vettig förändring!

Mer media ab dn dn dn dn dn sds exp svd hd hd hd hd hd hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar