onsdag 18 augusti 2010

Funkar inte sanningen så kanske lögnen fungerar

PJ Anders Linder, som är ledarskribent på SvD, väljer att ljuga för att få ihop sina argument i A-kassetvång kommer aldrig bli gratis, när han säger " Inom kort kan debatten mycket väl handla om hur skattesubventionerna av a-kassan kan minska snarare än öka".

Det är bara ett problem. A-kassan är överfinansierad och drar in mer pengar till statskassan än vad som går ut, och borde därför räknas som en extra skatt.

Debatten, om den vore ärlig så här i valtider, skulle istället handla om att man lade kostnaden av försäkringen i paritet med utgifterna för den. Det är ändå inte ett vinstdrivande företag vi talar om, utan en socialförsäkring som ska fungera.

Men det är bättre att vara lika tyst om det som moderaterna är om vem de står i skuld till när det gäller bidragen till deras parti. Det är det bara de och kristdemokraterna som är.

Frågan är vilka som de inte vill skylta med och hur väl det hade märkts på politiken vilka de gynnar? Bara det nya dyra Karolinska i Stockholm gör mig misstänksam och bidrar knappast till någon av den säkrare vård som Göran Hägglund försöker driva sin politik kring. Exakt samma sak gäller Apoteken som snarast blivit sämre.

I själva verket står de betydligt mer i skuld till hur de demenssjuka och andra hårt utsatta grupper har behandlats under de senaste åren, men de kan ju knappast räknas som en stark väljargrupp värda att försöka påverka...

I ljuset av diskussionen kring den egentligen rättvisa fastighetsskatten, som inte försvann som utlovat med alliansen, utan bara bytte namn till "fastighetsavgift" och plötsligt gynnade de med mest pengar, så finns det betydligt mer intressanta och viktigare rättvisediskussioner än den enda skatten som inte går att fuska bort. Den som ligger på oss husägare.

I övrigt så ligger centern och kristdemokraterna oerhört nära 4%-spärren och om åtminstone ett av de två mer onödiga partierna åker ur så kommer antalet mandat fördelas betydligt intressantare än om de med ett nödrop klarar sig.

Till sist så noterar jag att Fagersta är bäst i landet, vad det gäller ekonomi, enligt Dagens Samhälle, över landets alla kommuner.

Fagersta är sen många år styrt av Vänsterpartiet, som sen valet 1998, om jag inte minns fel, och är kommunens största parti.Mer media svd svd svd hd hd hd hd hd dn dn dn exp exp gp gp ab


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Jag citerar:

    Utan statsbidrag hade Fagerstad haft ett minus på 4311kr/invånare istället och tvåan Skalefteå hade gått back 8246kr/invånare. Enda undantaget i top5 är Halmstad som gör vinst på egna meriter.

    Är det verkligen rimligt att statsbidragen skall användas för att generera överskott?

    SvaraRadera
  2. Hur räknas statsbidragens storlek ut?

    SvaraRadera