söndag 15 augusti 2010

Orättvisorna riskerar att öka med skattesänkningarna

Det är fortsatt jämnt i opinionssiffrorna när det bara är en dryg månad kvar till valet. Det förvånar mig och det känns än mer som att det skett en förändring under senaste mandatperioden, som inte känns särskilt sympatisk alls.


Med tanke på hur Moderaterna slösar upp välfärdspengarna så verkar det som att fler och fler mycket hellre väljer att se mer pengar i egen ficka, istället för att vara säker på att få hjälp om de blir sjuka eller arbetslösa. Det räcker att gå tio år tillbaka i tiden, om ens det, för att det skulle vara svårt att hitta någon som erbjöd dig att teckna sjuk- eller arbetslöshetsförsäkringar, utöver de som sköttes via försäkringskassan eller A-kassan/Alfa-kassan och liknande.

Bortsett från att det är svårt att få en riktig försäkring, samt att de riskerar bli dyrare då någon vill tjäna pengar på dem, så är den största orättvisan att de som vanligtvis har störst behov av dem, är de som antingen inte får någon eller som får betala dyrast för dem.

Med tanke på att välfärdsfrågorna fortsätter vara viktigast så är det märkligt att se hur högerpartierna klarar sig undan. Själv tror jag att egoismen och det kortsiktiga tänkandet har blivit betydligt viktigare än innan, även i betydligt fler människors medvetande.

Kort sagt så är det svårt, för att inte säga omöjligt, att inse att man ska kunna få allt man förväntar sig av samhället om ingen vill betala för det.

I min egen kommun är det så absurt med underhållet och skötseln av offentliga lekplatser att människor åker till grannkommunen, vilket förklaras med bristande resurser av kommunalrådet. Frågan är om det är bättre för grannkommunen att vi sliter på deras saker och att människor åker bil i onödan för något som borde finnas här?

Igår gick vi igenom en del av området jag växte upp i och kunde konstatera att underhållet av park- och lekplatsområden i det området såg totalt annorlunda ut och att det lika gärna kunde vara en slumförort från en amerikansk film det handlade om. Tydligen är det viktigare med helt andra saker än att barnen ska kunna leka och barnen riskerar stängas ute av fattigdom.

Läs även Skattesänk Sverige tillbaka till medeltiden

Mer media svd svd svd svd hd dag dag gp gp gp ab ab ab ab ab dn sds sds skd skd kvp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar