tisdag 10 augusti 2010

En sak som slår mig

En sak som slår mig, när jag läser nyheten att de rödgröna vill vrida tillbaka bilprovningen i statlig ägo, och de konstaterar att Apoteksutförsäljningen har gått för långt för att ta tillbaka, är att med ett antal perioder med alliansen i ledningen så finns det snart inget kvar att behålla eller värna om i statlig ägo.

Vilket skräckscenario!

Är det verkligen så illa att det inte alls går att ta tillbaka apoteksväsendet i statens ägo igen? Det var illa nog med hur orättvist regeringens vårdpolitik slår, men där har jag förhoppningar om att den ska gå att vrida tillbaka en hel del.

Mer media dag hd dn


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

5 kommentarer:

 1. Allt går ju att vrida tillbaka men då får man ju tillta Sovjetmetoder vilket investerare nog inte ser med blida ögon på. Det i sin tur skulle göra att ingen litar på Sverige och det "onda" kapitalet skulle försvinna och Sverige skulle komma ut ganska illa däran.

  SvaraRadera
 2. Hur kan Apoteksutförsäljningen ses som ett misslyckande? Idag kan jag handla läkemedel i min lokala ICA-butik alla dagar i veckan mellan kl 8-22, vilket jag som konsument anser är en rejäl förbättring jämfört med tidigare.

  Jag passade även på att kolla hur lång tid jag skulle behöva vänta för att få bilen provad. Jag kunde få tid imorgon i närheten av Stockholm, Eksjö och Arvidsjaur (dom 3 ställen jag kollade på). Jag ser inte de orimligt långa köerna Ohly pratar om...

  SvaraRadera
 3. Christer - Det tror inte jag heller.

  Christian - Ett misslyckande är att det säljs mer apoteksvaror än förut, trots att det har pratats om överkonsumtion tidigare och att det finns biverkningar av även receptfria varor om man äter för mkt av dem.

  Jag och sambon besiktigade hennes bil i slutet på förra veckan och de killarna var nästan arbetslösa så bilen hade tre som skötte om den :) De sa att det berodde på semestrarna och att få planerar in besiktningar då.

  SvaraRadera
 4. Jerker, borde inte folk få välja själva om de vill knapra ihjäl sig på piller? Själv äter jag inte ens Alvedon så jag är väl inte så representativ.

  Borde man inte också vänta lite med att säga att Bilprovningen är ett misslyckande innan man vet. Möjligtvis bli det dyrare men samtidigt kanske det blir mer flexibelt, det kan ju inte bli svårare att få en tid än vad det har varit i alla fall. :)

  Jag är ju som sagt för frihet. Tycker t.ex. vi borde fimpa ALLA bidrag och istället höja grundavdraget för alla med låg inkomst. Tjänar man t.ex. under 100k och har barn så betalar man ingen skatt alls. (Siffran bara tagen ur luften)

  Alla dessa myndigheter som hanterar detta är bara stora svarta hål som slukar våra skattepengar istället för att användas där de behövs.

  SvaraRadera
 5. Du menar att du tycker att sjukvården ska ha ännu mer att ta hand om? Det tycker jag är cyniskt.

  Som du resonerar om grundavdraget gör några få mp:are om medborgarlönen och de får sällan medhåll...

  SvaraRadera