lördag 14 augusti 2010

Märklig ledare hos SvD


Jag läser att en av ledarskribenterna på Svenska Dagbladet undrar medlemmarna i LO tycker om stödet till socialdemokraterna.

Själv undrar jag vad de moderata väljarna säger om de som bidrar till moderaternas partikassa? 

Ja just det, moderaterna vill inte berätta vilka de är, tillsammans med Kd, något alla andra partier gör. Inte lätt då att ha en åsikt om deras bidrag och ännu svårare än i USA att veta vilka som försöker påverka partierna.

Notabelt är också att Vänsterpartiet, sett till politiken, står närmare de LO:s åsikter än vad S gör, enligt en undersökning en av mina facktidningar gjorde för några månader sen.Även Smålandsposten skriver om kopplingen mellan S och LO-facken.


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

6 kommentarer:

 1. Ja, Maria Erikssons ledare får mig att tänka på en replik i filmen Tomten är far till alla barnen: "Ibland går ju inte hissen ända upp." Men hon kanske hade tomtar på loftet när ledaren skrevs...

  SvaraRadera
 2. Nu handlar det inte om Socialdemokraterna eller Moderaterna, utan om LO. Ett fackförbund som bryr sig mer om Socialdemokraterna än de som faktiskt är med i LO.

  Det är tragiskt att man i 2010 tvingas ge bidrag till ett parti man inte röstar på, bara för att vara med i facket.

  SvaraRadera
 3. Å andra sidan så vet ingen varken varifrån moderaternas pengar kommer eller vart de tar vägen sen eftersom allt är dolt.

  SvaraRadera
 4. Jag bryr mig ärligt talat inte varifrån Moderaterna får sina pengar då det inte är mina pengar. Vem som helst får ge pengar till valfritt parti. Men ingen skall tvingas ge pengar till ett parti som man inte röstar på.

  SvaraRadera
 5. Att vara med facket är lika frivilligt som att vara med och skänka pengar till moderaterna. Tycker man facket agerar fel så är det bästa sättet att antingen gå ur eller ännu hellre bli fackligt aktiv och förändra inifrån.

  Vem vet vad moderaternas väljare eller de som på andra sätt bidrar eller får något tycker om deras givare?

  SvaraRadera