fredag 13 augusti 2010

Ett bra förslag

Så här i valtider så riskerar naturligtvis alla förslag, bra som dåliga, från de olika partierna att drunkna i den sammantagna politiska rapporteringen.

Ett sådant bra förslag kommer från Vänsterpartiet och Lars Ohly, som i viss mån berör det jag själv föreslog tidigare för Älmhults kommun, att ha max 5 barn per dagisanställd.

Jag tycker det är märkligt att man medvetet väljer att nedprioritera barnomsorgen, och tillåter ensamarbete av personalen, när barns trygghet borde vara en av de absolut viktigaste frågorna.

I alla andra sammanhang så är barnen viktigaste, men både politiker och föräldrar tycks glömma det när det kommer till den personal som inte bara ska förvara barnen under arbetstiden, utan även ska kunna lära ut något enligt en vettig pedagogik.Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Vi uppmuntrar detta förslag till 200%!

    De barnen inte får av omsorg och trygghet innan 3 års ålder är svårt och gör många gånger ont att "reparera" hur mycket psykolog och kurator de får senare i livet.
    Allt våld i vårt samhälle har många gånger sina rötter i uppväxten. Ska vi få bukt med mobbning och utanförskap måste samhället börja här.

    SvaraRadera