måndag 9 augusti 2010

Varning för obehagliga bilder!

Jag kan direkt säga, att sist i det här inlägget som finns det en videosnutt från SvT som innehåller mycket obehagliga bilder, så den som känner att de inte vill se det kan undvika det.

Det är beklämmande att igen få se bilder på plågade djur som Djurrättsalliansen har filmat, den här gången minkar. Tidigare gällde det grisar.

Det är, igen, sorgligt att säga att alliansen har en del i skulden av att det är på det här sättet.

Som jag varit inne på tidigare, senast i fredags, så la alliansen snabbt ner djurskyddsmyndigheten, trots att den uppenbarligen behövs mer än väl. Att lägga över det på jordbruksverket, som plötsligt ska hantera både de som äger minkfarmarna och ta hand om minkarnas väl och ve var kritiserat från vänsterhåll redan innan och det bevisas nu att det inte fungerar alls så bra som påstått innan.

Hela oppositionen står för ett minkfarmsförbud och vi i Vänsterpartiet går längst och vill ha bort all pälsdjursuppfödning i Sverige.

Det vanligaste argumentet för att behålla den, brukar från motståndarna vara att djurskyddet är mycket bättre i Sverige än i andra pälsdjursproducerande länder.

Bortsett från att det känns tveksamt om det alls stämmer, så är det uppenbart att djurskyddet inte är tillräckligt bra och inte kontrolleras tillräckligt väl, vilket gör att det inte finns några argument kvar att behålla uppfödningen här.

Som jag ser att Jonas Sjöstedt påminner oss om, så har vi i vänstern röstat för ett förbud i riksdagen, något som allianspartierna röstade mot.

De Rödgröna är fortfarande emot och för djurens bästa är det en röst på de rödgröna som gäller.

Lars Ohly uttalar sig på Vänsterpartiets hemsida

Uppdaterat Via Trollhare så hittar jag ett gammalt pressmeddelandet från centerpartiet som skryter med hur de har räddat minknäringen i Sverige, eftersom den är bättre och hänsynsfullare än utomlands...

Lars Ohly och Jens Holm skriver dessutom bra i Aftonbladet om att Eskil Erlandsson måste avgå, vilket är ett rimligt krav eftersom det är hans, centerpartiet och alliansens förändringar som gjort det betydligt sämre än vad det hade blivit om den förra regeringens förslag gått igenom.

I övrigt tycker jag det är synd att Djurättsalliansen inte vill anmäla denna gången heller och istället låta polisen utreda det hela för lagföring.

Jag noterar även så här dagen efter att det varit en mordbrand på en minkfarm. Det gynnar knappast någon, allra minst de som är emot pälsuppfödning, att göra något som är inte bara farligt utan även ses som ett allvarligt brott

Mer media svd svd svd svd svd svd svd dn dn exp gp svt sds dag dag dag dag kb hd hd hd dn sds gp kb kb skd skd ab


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

9 kommentarer:

 1. Stoppa uppfödning i Sverige är ett slag i luften.
  Vad sägs om förbud för handel med päls från uppfödda djur. Så exporterar vi inte bara problemet.

  SvaraRadera
 2. VIDRIGT! Kom ihåg dessa bilder nästa gång ni ser en minkhatt guppa upp och ned på nån uppsminkad dam på gatan. Det kommer jag göra.

  SvaraRadera
 3. I grund och botten finns det ingen kommersiell djurproduktion som bör vara tillåten då vikten att tjäna pengar alltid kommer att leda till att förhållandena för djuren är undermåliga. Minkuppfödning är bara ett exempel. Du nämnde även grisar. Principiellt borde hela köttindustrin förbjudas och jag undrar om v är tillräcklig modiga att föreslå det? Det enda som bör vara lagligt är vilt som tex älg!

  SvaraRadera
 4. "Ty penningbegäret är en rot till allt ont; och somliga hava låtit sig så drivas därav, att de hava villats bort ifrån tron och därigenom tillskyndat sig själva många kval." /1 Timotheosbrevet 6:10

  SvaraRadera
 5. Fredrik - Det tycker jag är ännu bättre, om det är möjligt vad det gäller eu-regler som jag misstänker kan sätta stopp för det.

  I övrigt tror jag att det är orimligt att förbjuda hela köttindustrins produktion. Däremot så är det rimligt att återinföra djurskyddsmyndigheten och se till att de får resurser nog att agera.

  SvaraRadera
 6. Kalle - Jag har inte din mailadress. Det funkar nästan alltid bra här men jag ska försöka, om jag bara hinner, att ordna lite för att se om det går att förändra innan min semester tar slut.

  SvaraRadera
 7. Enligt länsstyrelsens
  inspektionsrapporter
  från åren 2006-2008
  sköts minkarna väl
  och är i god kondition.
  /Källa: Rapport 10/8

  SvaraRadera
 8. Dum som jag är så postade jag den av misstag men den låg uppe i 30 sek :) Fast jag har inte vad jag sett lagt märke till din mailadress innan.

  Jag vet att jag och sambon kollade igenom wordpress båda två, efter att alla sagt att den var så mkt bättre, men att båda tyckte det var mkt rörigare.

  Ska försöka ändra om lite som sagt vad det lider så hoppas jag det blir bättre. Enda problemet jag har haft har varit när Bloggvänstern legat nere och den inte har velat ladda ner alls utan bara stått och tuggat.

  SvaraRadera