söndag 31 oktober 2010

Märkliga gäss som allt rinner av...

Apropå ett av morgonens inlägg, Alliansen är höjd över alla misstankar, så går exakt det samma säga om sverigedemokraterna.

Båda grupperingarnas väljarskaror tycks acceptera precis allt deras partier sysslar med, utan att det alls påverkar antalet väljare. Det i sig är oerhört fascinerande, och på många sätt ett större hot mot demokratin än mycket annat. För vad lär sig partier som kan uppföra sig direkt felaktigt utan att det påverkar väljarantalet? Jo, att man kommer undan med allt och inte behöver bry sig om de lagar och regler som de ska följa.

Ett parti som gravt sympatiserar med en kvinna som vill förbjuda tv-kanaler, som vilken annan diktaturstat som helst, är direkt illa att de inte alls är i närheten med sina ekonomiska uträkningar, som gjorts av välrenommerade ställen som sällan har fel. Men tro mig, det kommer inte ett dugg påverka deras väljare. Om de alls tar in nyheten så kommer de att misstro den, oavsett vad som sägs och läggs fram...

Ett mindre exempel är det om hur Sd:s förslag skulle ta oss tillbaka till Sovjet, när de försöker tvinga media vad de vill ta in i sina program eller tidningar.

Med den typen av partier och försök att sätta demokratin ur spel så är det inte utan att man önskar att folk kunde få upp ögonen för hur nära gränsen mot diktaturfasoner de ligger och att de faktiskt passerar den också.

Uppdaterat Sofia Nerbrand skriver en intressant sak om hur media gör sd en stor tjänst indirekt. Trots att det är mycket mer polisanmälda våldsbrott i Stockholm så skriver media ändå mycket mer om våldsbrotten i Malmö.

Det är naturligtvis illa att sd försöker påverka media på ett diktaturlikt sätt. Men det blir ännu värre när media faller ner i sd:s retorik och stödjer deras påståenden, trots att de är felaktiga.

Mer media dn dag dag dn gp hd hd skd nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar