tisdag 2 november 2010

Det finns bara ett svar

Hur länge ska äldrevården förlita sig på sina eldsjälar? är rubriken på ett debattinlägg som publicerats i Smålandsposten av ett antal lektorer och professorer inom högskolevärlden.

Det är märkligt att det ska gå att snåla in på äldrevården och utbildningen av de som jobbar där. Det är ändå människor det handlar om. Men visst, med tanke på hur glada många är att skära ner på resurserna inom de områdena som handlar om att ta hand om människor som behöver hjälp, så är jag mycket luttrad och inget förvånar mig...

Svaret på rubriken är att den kommer att göra det så länge den allmänna uppfattningen är att skatterna ska vara så låga som möjligt, framför att prioritera de som behöver hjälp av samhället.


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Men det var ett evigt tjat om skatter. Vi hade höga skatter för några år sedan när Persson satt i regering. Inte hade dom äldre det bättre då heller. Inte hade dom det bättre när V hade 12% i riksdagsvalet. Vi blöder pengar, i Nederländerna kostar utomeuropeisk invandirng drygt 700 miljoner kronor om året, den invandring dom har är ca 10% mot den vi har i Sverige. DÄR kan vi spara mycket pengar.

    SvaraRadera
  2. Vi hade det defintivit bättre för de sjuka och arbetslösa.

    SvaraRadera