lördag 6 november 2010

Jag är kluven

Jag är lite kluven när det gäller hur det rödgröna samarbetet ska se ut, eller snarare om det alls ska fortsätta, vilket kan bli svårt när Ohly och Vänsterpartiet vill ge upp budgetreglerna med överskottsmål och utgiftstak.

I grund och botten håller jag med Ohly om att det är viktigare att arbetslösheten är viktigare att begränsa än att hålla nere inflationen.

Men på sikt, dvs inför nästa val, så är det omöjligt för Vänsterpartiet att stå själva, så länge vi inte talar om ett parti som börjar komma uppåt 15% av väljarsympatierna. Dit  är det milt sagt en lång väg att vandra...

Med tanke på hur man säljer ut skattefinansierade verksamheter nästan gratis och hur politiker vägrar att låta sig granskas, så finns det däremot många frågor att lyfta fram och driva som ligger till Vänsterpartiets fördel, om man kan få ut politiken på ett vettigt sätt.

Mer media skd nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Ja det känns ju som en evighet sen partiet faktiskt fick över 10 % i nåt val...

  SvaraRadera
 2. Jag har alltid undrat hur V:s tankar går kring släppandet av inflationsmålet; De som tjänar på hög inflation är de med fasta värden, t.ex. markägare eller investerare (köper utländsk valuta, guld, olja etc, etc). Förlorarna är alltid småsparare som inte har möjlighet att trixa med valutor och/eller säkra mot guld.

  Hur klingar detta med vänsterideologi?

  SvaraRadera
 3. Frågan är annars hur man ska göra? Det är väl få rika idag som inte har sina pengar bundna i andra saker än kontanter.

  SvaraRadera