torsdag 4 november 2010

Kan den debatten komma nu?

Som det sista inlägget, av flera, i samband med kronprinsessans bröllop i somras, så skrev jag En seriös debatt om statsskicket är välkommet.

Frågan är om det kan komma nu, i samband med att den nya skandalboken om kungen kommer ut?

Även om det inte är som förr, att ingen i media någonsin säger något negativt om kungahuset, så är det fortfarande väldig lite granskning som utförs mot kungahuset, trots att de i princip lever och existerar på våra skattepengar.

Låt gå att det inte handlar om så många procent av statsbudgeten, men det spelar mindre roll, för alla utgifter ska granskas och om man verkligen får valuta för pengarna.

Men med tanke på att alla skandaler och misslyckanden som regeringen haft på sig under förra mandatperioden och ändå fått mer röstande till sig, enligt min uppfattning på grund av de sänkta skatterna som ger många människor mer pengar att röra sig med, så tror jag att även kungen är höjd över alla misstankar.

Frågan är varför man inte skulle vilja ha skådespel till allt brödet också?

Så i slutändan så kan det mycket väl, tvärtemot all logik, bli så att kungahuset står starkare än någonsin, trots att de kan visa att de också kan komma undan med saker som ingen annan kan, när det gäller att slösa skattepengar...

Uppdaterat I övrigt instämmer jag med Paul Ronge, det var inte jättesmart att ge boken ännu mer uppmärksamhet. Illa med den typen av verksamhet och kontraproduktiva råd, om det inte är från en republikan ;)

Mer media ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp hd hd hd hd dag dag dag exp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

7 kommentarer:

 1. Det är lite lågvatten över dej när du sitter och kritiserar kungen och kostnaderna kungen för med sej. Fanns det inget viktigare att skriva om, det känns lite som skvallerpress över dej nu. Det kungen kostar är småpengar i förhållande till annat skattemedelslöseri. Ett par hundra miljoner handlar det om men då går en del av dom pengarna till att bevara en del av våra kulturskatter. Den politik Du står för är förlegad och uttjänad. Folk tar bara mer och mer avstånd från den, kanske åker tillochmed V ut ur riksdagen 2014.

  SvaraRadera
 2. Naturligtvis skall kungen granskas,även övriga i kungahuset tycker jag.Enl. media var väl inte Daniel Westlings ekonomi särskilt lysande, konkursen var väl nära och andra oigentligheter också,men det tystades ned och hovet gjorde skuldsanering.Hur är det med eskortdamen ,Carl Filip underhåller vem betalar hennes lek med välgörenhet,inte hon själv kan man ju begripa,kanske vi?Nej ner med skiten nu eller låt dom som är kungavänliga betala själva.

  SvaraRadera
 3. Kalle - Det spelar väl inte så stor roll om det är mkt el lite pengar. Det kostar likväl skattepengar.

  Anonym - använd gärna ett namn nästa gång tack.

  SvaraRadera
 4. Kungen och hans familj är det enda vi har kvar i det här landet som skall stå på en pedestal över oss andra, som ärver sitt ämbete, inte får duas vara untouchable o.s.v. Sen visar han att han kan klanta till det som vi andra på det rent mänskliga planet. Hans problem är att hans eget beteende står i motsats till iden att vi skall försörja den här sagofamiljen som inte skall vara på riktigt.

  SvaraRadera
 5. Det finns exempel på där folkets syn på kungamakten har vänts mot dem när de uppfört sig för illa men det krävs som sagt också att någon skriver om det..

  SvaraRadera
 6. Skit inte på världens bästa kung. Var glad att han visar normala sidor. Han representerar Sverige, och om du skiter på honom, så skiter du i egna byxor. Jag föreslår att lägga ut den här boken på nätet, så alla som har intresse kan tanka ner den om de vill frottera sig i snasket som de avundsjuka vill tjäna pengar på. Då kanske de har skitat ner sej i onödan. Jag säger bara att varje normalt funtad kille i åldern 20+ har intresse i det kvinnliga könet, och vem har inte gått på nån klubb? Om kungen vill förvärva en erfarenhet, så måste det vara hans sak, och inte en sak som skall avgjöras av den avundsjuka pöbeln.
  Fram för ett fritt Sverige, utan sjuka penningtörstande sjuka journalister.
  Mvh Mats

  SvaraRadera
 7. Jag har aldrig gått på sån klubb och kommer aldrig att göra det. Dessutom är det våra skattepengar han slösar

  SvaraRadera