tisdag 2 november 2010

Vänsterpartiet profilerar sig i viktig fråga

Det räcker nu! så konstaterade jag att det egentligen är relativt få saker som motiverar att vi inte alls har någon soldat kvar i Afghanistan och tidigare konstaterade jag att det är naivt att tro att Sverige ska lyckas där ingen annan lyckats och där andra länder nu börjar lämna området.

Istället så måste vi naturligtvis mer satsa på tiden efter kriget i Afghanistan, ett land där en soldat kostar 25 000 säkra förlossningar och där 25% av alla barn dör innan de blivit fem år, då det verkligt viktiga arbetet äger rum och inte dra ut på det tills efter 2014...

Det gör att jag är glad över att Vänsterpartiet tar så tydlig ställning, som enda parti i landet, och går emot den uppgörelse regeringen gör med de andra partierna. Det är som Ohly säger, omöjligt att kohandla om människors liv.

Visserligen är det bra att det är en uppgörelse som många partier ingår i, strikt demokratiskt räknat, om man bortser från att det hela inte har så stort stöd bland folket. Men i övrigt är det enbart olyckligt. Jag hoppas verkligen att S och Mp får tillbaka beslut som går i deras riktning som motsvarar denna uppgörelse...

Nu är det visserligen lång tid tills nästa val, men självfallet gör den här överenskommelsen att det blir svårare för de rödgröna partierna att komma tillsammans igen, vilket jag, till skillnad från många andra vänsterpartister, anser är olyckligt på längre sikt.

Vänsterpartiet i sig är så här långt ett för litet parti för att komma nära någon form av makt av egen kraft, därför behövs samarbetet istället för att vara ett litet gnälligt parti satt i konstant opposition.

Dessutom så är både Vänsterpartiet och sossarna i ett läge där sannolikt ledarna kommer att bytas ut innan nästa val, även om ingen tycks vilja ta ett personligt ansvar inom S, vilket gör att det idag är omöjligt att sia om hur möjligheterna för ett samarbete då är. Kanske kan det bli bättre istället för sämre?

Mer media svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dag exp exp exp exp exp ab ab ab ab ab hd hd hd smp gp skd skd nsk nsk nsk kvp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Vänsterpartier har alltid varit ett litet parti. Snittresultatet i riksdagsvalen sedan 1921 ligger på 5,86. Två gånger har partiet varit över tio procent. Fel idéer, fel politik, fel resultat...

    Tråkigt kamrat men prognosen är inte god som det heter...

    SvaraRadera
  2. Med andra ord så kan man komma upp till minst 15% med rätt politik och rätt ledning igen eftersom de driver frågor som många tycker är viktiga, inom exempelvis inom sjukvården.

    SvaraRadera