onsdag 20 januari 2010

Reinfeldt säger emot sig själv

Jag skrev tidigare i morse om ett bra inlägg av Ohly och just nu pågår det en debatt mellan partiledarna i riksdagen.

Sjukförsäkringarna är inte oväntat i topp bland ämnena som så  här långt har berörts i det valet som benämns som ett ödesval.

Och visst är det ett ödesval. Inte bara för de politiker som av olika anledningar inte kommer att vara kvar vid nästa valrörelse, utan kanske mest för de människor som hamnat orättvist vid sidan om på grund alliansens politik.

Det mest komiska av de saker som sagts, om än snarare tragikomiska, är det Reinfeldt sa om motstånd mot våld och droger, som en av tre viktiga punkter för nästa regering, oavsett partifärg, vilket får honom att säga emot sig och sitt partis egen politik.

Det är självfallet en mycket märklig sak att framhålla för en regering som ökat tillgängligheten för alkoholen, som jag bland annat nämnde i Att ta från de fattiga och Empatibrist. Den alkohol som i princip alla bedömare anser vara en av de mest påverkande faktorerna till det våld som utövas överhuvudtaget.

Nåväl, än så länge är oppositionen i ledning enligt den senaste mätningen från Novus, där även alla mindre partier visar att de kan hålla sig kvar i riksdagen, även om några balanserar lite på slak lina...

Jag tror som sagt fortfarande att det åtminstone ordnar sig för vänsterpartiet. Men jag är säker på att inom ett par vals tid så kommer Kd att åka ur. För min del går det utmärkt att göra det redan vid detta valet.

Edit I övrigt är det naturligtvis mycket anmärkningsvärt att regeringen gör så stora förändringar för Försäkringskassan och så pass sent, att Fk inte vet hur de ska agera.

I slutändan blir det självfallet så att de som råkar värst ut är de som i slutändan får vänta på att alls få några pengar...

Mer media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab hd sds dag svd dn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar