söndag 23 maj 2010

En ny frågeställning

Nu har vi "rätt många gånger" läst rubriker som den som kommer idag i flera tidningar: Rödgröna tror mer på Reinfeldt än Sahlin

Kan vi nu få se lite innovativt tänkande hos berörda journalister som kan vara vänliga att förklara varför människor uppenbarligen struntar i högre grad i politikerna personligen och istället vill ha en human rödgrön politik?

Någon av alla liberala och borgerliga tidningar kanske har intresset av att bedriva något annat än opinionspolitik med negativa rubriker?

Jag kan ge er rubriken helt gratis "Befolkningen tror mer på de rödgröna än på alliansen".

Mer media svd dag hd dn exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

 1. Du skrev:

  "Någon av alla liberala och borgerliga tidningar kanske har intresset av att bedriva något annat än opinionspolitik med negativa rubriker?"

  Den SvD-artikel som du länkade till har rubriken "Rödgröna tror på Reinfeldt". Det är väl inte en "negativ rubrik". Man kan hävda att det är en missvisande rubrik i och med att rödgröna enligt undersökningen i större utsträckning tror på Sahlin än Reinfeldt, men däremot är rubriken inte negativ (annat än subjektivt utifrån ett vänsterperspektiv).

  Sen är det fel att attackera tidningar för att rapportera vad opinionsundersökningar kommer fram till. Däremot kan man ifrågasätta huruvida det är en nyhet att folket saknar förtroende för Sahlin, men det är en annan fråga.

  Du uppmanar tidningarna att "förklara varför människor uppenbarligen struntar i högre grad i politikerna personligen och istället vill ha en human rödgrön politik". Kanske du själv skulle vilja förklara varför människor uppenbarligen inte vill ha en vänsterpartistisk politik (partiet har bara runt 5% folkigt stöd). Inte ens när ni hade draghjälp av Schyman lyckades ni ju komma upp i mer än knappt 10%.

  SvaraRadera
 2. En rubrik som inte stämmer utan talar felaktigt till Reinfeldts fördel tycker jag att man med gott samvete kan kalla för en negativ rubrik (till de rödgrönas sida).

  Jag tror det finns flera anledningar till att både V och de andra partierna som hamnar mellan 5-10% inte får mer än så. Den huvudsakliga tror jag är att de två andra partierna är för stora och dominerande.

  SvaraRadera