måndag 24 maj 2010

Sköna valvindar i Sverige

Jag skrev för ett kort tag sen att konservativsmen inte har någon framtid i Sverige, och med tanke på de senaste underbara väljarsiffrorna så tycks mitt tidigare utrop fortfarande ha all relevans kvar!

Tittar man på statistiken för de senaste undersökningarna så går det inte, inte ens där några undersökningar ger högerpartierna relativt bra siffror jämfört med den senaste, att se något annat än en fortsatt nedgång för Sd, trots att deras partisekreterare försöker få oss att tro annat.

Raset blir nästan än tydligare hos status.st, där man ser en rätt brant kurva nedåt, som bland annat Sunnebloggen beskriver för skrämmande för sd.

Det som understryker att det faktiskt stämmer är att de rasar ännu tydligare på de ställen där de varit stora, som i Landskrona, vilket dessutom visar att det inte är något alternativ att rösta på.

Då ska man dessutom komma ihåg att debatten om Lars Vilks och den misshandel till döds av en pensionär där snarare har gynnat sd än missgynnat dem. Så frågan är vad som händer ju närmare valet i kommer och ju mer de händelserna kommer i bakvattnet?

Personligen tror jag att det faktum att svenskar är mer positiva till invandrare påverkar radikalt också, eftersom många av oss känner människor som har annat ursprung än svenskt, och inser att sd:s påståenden inte stämmer, utan att invandrare är precis som vi andra; individer med olika för- och nackdelar.

Att de unga är, och kommer fortsätta bli, mer positiva har jag förutspått sen över tio år tillbaka är något som kommer att påverka i och med att de flesta, utom i segregerade rika kommuner och områden, har klasskamrater som är invandrade, vilket gör dem till en klasskamrat bland andra, vilket gör det svårt att misstänkliggöra dem på något sätt som svenskar vanligtvis klarar sig undan ifrån.

Dessutom, vilket jag knappt nämnt här, så har de rödgröna en tydlig majoritet, som blir än tydligare om inte sd eller kd kommer in i riksdagen. Det spelar med andra ord ingen roll att Sahlin är mindre populär än Reinfeldt, trots att media försöker att få det till det.

Att kristdemokraternas satsningar är ett fiasko som inte går hem blir dessutom än mer tydligt och de agerar som ett sänke för hela borgerligheten, vilket tycks leda till ett sammanbrott, trots ett försök att utnyttja Vilks på ett sätt som får mig att tänka på andra partier...

Att Vänsterpartiet dessutom tycks göra ett litet uppsving gör allt så mycket mer perfekt!

Mer media ab ab dn dn dn sds sds sds dag dag exp exp svd svd svd svd svd svd gp gp gp gp hd hd hd hd hd skd smp nsk
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. I United Minds senaste mätning ökade SD kraftigt till 5.5%
    En rejäl uppgång, som nu tystats ner i media, medan de gamla mätningarna framhålls. Media glömmer att fortfarande nästan hälften av svenska folket är negativt inställda till invandringen.

    SvaraRadera
  2. Aftonbladet gjorde en stor artikel av det såg jag nyss så med tanke på att det är landets största tidning så känns det inte som en nedtystning ;)

    SvaraRadera