söndag 23 maj 2010

Nöden borde inte ha någon lag

Nyheten om att rekordmånga utekissare fälls varje år, en siffra som ökat rejält sen 2004 då DN skriver om en ökning, eftersom det är olagligt att kissa utomhus, ses som en lite rolig nyhet bland allt det gråa tråkiga som på ett eller annat sätt ses som en negativa och allt annat än roliga nyheter.

Fast ärligt talat så hänger detta också ihop med den politik som förs.

Man gör det möjligt att sälja mer alkohol, som är urindrivande, och drar ner på skatterna så att det blir svårare med satsningar mot det som riktar sig mot allmänhetens behov, som offentliga toaletter (något min egen kommun inte har alls i centralorten) och gör det till ytterligare en sak som man låter vanliga människor lösa så gott de kan.

Jag är inte mer förtjust än någon annan i horder av kissande människor överallt. Men nöden har ingen lag och det är lätt obegripligt att man kan bli dömd för ett naturligt behov där man inte har någon möjlighet alls att lösa den på annat sätt än att kissa.

Varför inte bötfälla den som inte har offentliga toaletter där mycket folk rör sig?

Alternativet är att kissa på sig, men vem tror ärligt talat att det blir trevligare med mängder av människor med kissluktande kläder?

Stämmer det som det påstås att man ofta tar människor som står nära en offentlig toalett så kan man fundera över skyltningen till toaletterna...

Jag hittade dessutom en gammal nyhet om 24 kissande poliser, som 23 poliser inte brydde sig om och noterar att vi inte har likhet inför lagen, inte minst med tanke på det som skrivs om mannen som ingen ofredade i Arvidsjaur men fick böter ändå...

Mer media svd dag hd nsk skd
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Jag lägger märke till att du inte använder uttryck av typen "ta ansvar för sin egen urinblåsa". När jag måste kissa utomhus så anstränger jag mig för att hitta en toalett eller ett buskage så att jag inte syns och då ska du veta att jag ha svaga urinblåsemuskler vilket gör att jag måste kissa väldigt ofta. Det enda du gör är att snacka en massa skit i det här inlägget för att slippa ta personligt ansvar vilket är typiskt för socialister.

    SvaraRadera
  2. Du noterade att jag bor i kommun helt utan offentlig toalett väl? Då får man leta länge minst sagt... och som visas på en av länkarna så hjälper det inte att gömma sig väl ens..

    SvaraRadera