söndag 23 maj 2010

Gör det dyrare att anställa på deltid

Det är illa nog att sossarna vägrar ändra villkoren för deltidsarbetslösa och jag kan uppriktigt sagt inte riktigt förstå poängen med att vänta med det, även om man inte kan göra allt på en gång.

Samtidigt kan man konstatera att moderaternas tanke bakom de försämrade villkoren, vilket gör att man bara får stämpla upp till 75 dagar om man är deltidsanställd, inte fungerade som det var tänkt, att fler skulle anställa på heltid inte heller fungerar, med motiveringen att det var en kvinnofälla och fler kvinnor skulle få heltidsjobb.

74% har skriftligt ansökt om att få heltid, men nästan ingen har fått det och det visar att varken S eller alliansen klarar av att hantera det här problemet på ett vettigt sätt och att arbetsgivarna uppenbarligen inte tar problemet på tillräckligt stort allvar heller.

Det är sällan jag håller med Expressens ledarskribenter, men en tydlig klyfta är mellan de som har jobb och de som inte har det, eller de som har tillsvidareanställning och på full tid och de som får hanka sig fram på löner som är i paritet, eller lägre, än vad den låga A-kassan ger och det borde vara viktigare att agera mot än vad de två största partierna tycks vilja göra.

Varför inte göra som Vänsterpartiet föreslår, göra det dyrare att anställa på deltid?


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar