söndag 29 augusti 2010

Jag är inte så förvånad egentligen...

Undersökningarna står som spön i backen och en lite märklig sådan är att Bodström är populärare än Ask.

Nu är jag egentligen förvånad att Bodström är populärare än någon, eftersom jag upplever honom som mindre pålitlig än många andra potentiella socialdemokratiska ministrar.

Men det är klart, ställs man mot Ask som sagt och gjort så fantastiskt många konstiga saker under nuvarande mandatperioden så blir det till sist logiskt ändå.

De mer traditionella väljarundersökningarna säger inte så mycket, sett till förändringar, utan det verkar ligga stabilt på en viss övervikt för allianspartierna.

Dessvärre har de artiklar jag hittat inte specificerat särskilt noga hur bra eller dåligt det går för de mindre partierna, vilket är minst lika intressant.

Det vore dock illa om alliansen verkligen får helt egen  majoritet och naturligtvis är det inte roligt om det blir med sd som vågmästare heller, snarare tvärtom.

Men än så länge har det tre veckor kvar, och skam för den som ger sig.

Jämnheten mellan partierna får mig mindre förvånad över att många kan tänka sig att stödrösta. Nu är jag i och för sig med ett så litet parti att det inte finns något att överväga stödröstning på för min del. Men vore jag inte aktiv politiker så hade jag definitivt kunnat överväga att göra det, då ett tapp på ca 4% blir märkbart oavsett vilket block det gäller.

Nu tror jag i och för sig inte att Folkpartiet är på väg att radera ut sig själv under detta valet heller. Men helt klart är att de på sikt kan göra det, om de fortsätter att tjata om euro, som jag upplever få svenskar vara positiv till.

Men visst, med ytterligare fyra år med allianspolitik så kan det mycket väl bli euro som valuta, utan någon mer omröstning.

Visserligen är det illa nog med euro istället för kronor, i synnerhet efter de senaste årens kris för hela samarbetet kring euro där långt ifrån alla länder varit intresserade av att uppfylla de krav som funnits, men det är än mer illa att behöva få fyra år till med rubriker som allt fler handikappade förlorar rätten till assistans eller om hur Alf Svensson beklagar sig, indirekt, över regeringens politik. Läs gärna igenom hur de vardagliga och naturliga behoven ifrågasätts för den som är utan armar och ben och fundera på om det verkligen är en politik som är vettig att driva?

Apropå sd, så läser jag att det tar sju år som medianvärde för en invandrare att få jobb. Tänk så mycket billigare, trots att invandringen hos sd bara tas upp som en kostnad, det är än att bekosta ett barn genom sjukvård, förskola, skola med mera upp tills barnet ifråga är minst 20 år och i många fall närmare 30 också.

Någon bemötte mig med att man ska tänka på kostnaden deras föräldrar drar på sig också, men så räknar man knappast om det gäller ett barn med missbrukande eller långvarigt sjuka föräldrar, utan varje individ räknas för sig självt.

Annars brukar våldtäktsstatistiken användas som argument mot invandringen. Men mannen som tidigare hette Blogge, visar hur fel sd resonerar, med tanke på att Island, som i princip inte har någon invandring, har högre våldtäktssiffror än Sverige och hur Tyskland som har haft mer invandring än Sverige har lägre.

Han avslutar med, precis som jag också varit inne på innan, hur man likaväl kan dela upp förövarna i andra grupper och hålla dem som ansvariga, oavsett om man kallar dem för arbetarklass eller socialgrupp 3. Det är ur de grupperna sd hittar de flesta av sina väljare.

Billström pratar om hur en arbetslinjen är grund för integration, men glömmer bort hur kortsiktigt alliansen tänker på utbildning jämfört med de rödgröna. Det är direkt svårt att se någon större skillnad på alliansens integrationspolitik, även om Billström försöker få det att låta så. Ja om man inte menar hårdare regler skapar något annat än omänsklighet...

Uppdaterat Ser nyss att de rödgröna vill ordna bättre levnadsförhållande för de äldre, bland annat med bättre hemtjänst till lägre taxa. En typiskt viktig och vettig satsning. Jämför med rut-avdraget, som gynnar människor som både har praktisk möjlighet själva att städa och i de flesta fall ekonomisk möjlighet att klara av att betala om någon annan ska städa.

Det är och förblir betydligt viktigare för skattepengarna att gynna de som behöver hjälp, inte de som helst smiter undan skatten...

Mer media dn dn dn dn dn hd hd hd hd hd hd hd hd smp skd skd kb sds sds kb ab dag dag dag svd svd svd svd svd exp exp exp exp exp dag gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

7 kommentarer:

 1. Ett mycket tänkvärt inlägg!
  Hamnade här efter DN:s artikel om assistenhjälp. Det är skrämmande.

  Hittade många bra åsikter här om SD och invandring!
  Strålande!

  SvaraRadera
 2. Du skriver:
  "Apropå sd, så läser jag att det tar sju år som medianvärde för en invandrare att få jobb. Tänk så mycket billigare, trots att invandringen hos sd bara tas upp som en kostnad, det är än att bekosta ett barn genom sjukvård, förskola, skola med mera upp tills barnet ifråga är minst 20 år och i många fall närmare 30 också."
  Och i vanlig ordning är du ute och cyklar, antingen ljuger du medvetet eller så är du bara ignorant. Man får anta att du pratar om en vuxen invandrare. Inte sällan vill man ha med sin familj till Sverige, en familj som består av en fru som oftast inte jobbar samt 3-6 barn som behöver vård skola omsorg med mera. Poängen jag vill nå är att du har rätt, om vi enbart tar hem singelmän och kastrerar dessa så dom inte kan producera barn. Det ser ju både du och jag det orimliga i, groteska i. Så ditt argument om att det skulle vara billigare att ta emot en vuxen man faller och går i småsmå skärvor när det landar. Ska vi ta emot invandrare så ska vi koncentrera oss på de som har verkliga flyktingskäl, de som faller under FN:s deklaration om flyktingskäl, inte den uppluddade ljusrosa svenska varianten om vad som är flyktingskäl.

  SvaraRadera
 3. Kalmardamen - Tack!

  Kalle - Likväl så är det individen för sig man räknar och även de från familjen du drar in påverkar medianvärdet så antalet år förändras inte och siffran på 7 år stämmer ändå.

  Annars kommer jag ihåg hur du och många andra brukar gnälla över att det är så många just ensamma män som kommer hit från andra länder. Fast nu tycks de ha sina familjer med ändå?

  SvaraRadera
 4. Nog har du rätt i att Bodström knappast är pålitlig, men sedan är det väl ingen bedrift att vara populärare än ASk, medtanke på vad hon genomfört under mandatperioden och hennes syn på rättsstaten.. Det vore snarare märkligt om hon var mer populärare än honom;)

  SvaraRadera
 5. Men vinsten i att ta hit en invandrare blev ju ingen vinst som ni så gärna vill få det att bli. I själva verket hade det varit billigare att föda och förse en hel skolklass svenska barn för samma pengar som det kostade att ta emot den där invandrarfamiljen, i vart fall när man ser till hur skolpengen varierar exponentiellt från en svensk elev till en utländsk. Men jaja, invandringen är en riktig vinstaffär för Sverige, helt och rakt genom. Den dränerar inte alls välfärd från andra områden och statskassan är oändlig och den som blir finansminister får även pojken med guldbyxornas byxor. I vart fall om den röda sidan vinner.

  SvaraRadera
 6. Men hur var det nu då, är det mest familjer eller är det mest ensamma unga män?

  Det är omöjligt att räkna ut i det långa loppet exakt vad siffrorna för invandringen blir. Hur räknar du ut vinsten för den läkare som forskar och är invandrare och kommer på någon bra ny metod eller medicin för att bota många sjuka?

  SvaraRadera