fredag 3 september 2010

Nu vänder det!

Nu tror jag ärligt talat att det kom en vändning i opinonssiffrorna, när de rödgröna knappar in på alliansen och Vänsterpartiet får de högsta siffrorna på länge.

Det har varit segt och svårt att lyfta exempelvis sjuk-, a-kasse- och vårdfrågorna i debatten, men nu verkar det ha lossnat lite.

Reinfeldt var i tv igår och hade uppenbara problem med att klara av att försvara en del av regeringens politik, som gör fattiga ännu fattigare och försämrar möjligheten att inte bara bli friska utan även att kunna klara sin ekonomi under sjukdomar. Det är skamligt att han säger sig vara nöjd med sjukreformen som slagit så orättvist, och även påverkar de sjukas barn negativt. Läs gärna GP:s Vaga besked av Reinfeldt.

Han lyckades inte  heller vara särskilt tydlig om sd och ett eventuellt samarbete, vilket förvånar med tanke på att det finns gott om grov rasism på deras kandidaters bloggar.

Däremot så var han tydlig med att pensionärer får fortsatt högre skatt, vilket är att bestraffa de som redan har gjort rätt för sig, vilket i sig är lika märkligt som att en partiledare ger sig in i debatten om löner på ett sätt som liknar ministerstyre...

Jag noterar också att, lite oväntat, ateisten Lars Ohly gick bra hem hos troende i Vårdgårda, där publiken i huvudsak var frireligösa.

Frireligösa brukar annars vara rätt trogna kristdemokraterna, enligt min uppfattning. Vilket, med facit i hand från denna mandatperioden, är ett felval.

Även om Vänsterpartiet är det mest ateistiska partiet på många sätt, så är det definitivt det partiet som är mest för att hjälpa andra människor, både i och utom landet, och det förvånar mig att det inte är fler som kan förstå och ta in det budskapet.

I övrigt så rekommenderar jag mitt blogginlägg om missionsbåten Elida och om hur ingen, inte ens Göran Hägglund och kristdemokraterna, försvarade dem, utöver Vänsterpartister, när de fick det svårt att vara kvar när kinesiska ledare passerade för att träffa alliansföreträdare.

Mer media ab ab ab svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn exp exp gp gp hd hd smp gp gp  dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

3 kommentarer:

 1. Du skriver om pensionärerna "vilket är att bestraffa de som redan har gjort rätt för sig". Då undrar jag hur du ställer dig till värnskatt och förmögenhetsskatt. För det är ju straffskatter för de som gjort rätt för sig och lyckats extra bra i livet.

  SvaraRadera
 2. Japp, nu är det gjort. Igår röstade jag på V för första gången. Ett stort steg, särskilt för en som är kristen, men vi måste försöka få ett stopp på de sista fyra årens utveckling. Läsning av din och Charlottes blogg har hjälpt till att övertyga.
  Aldrig mer KD.
  /Karin

  SvaraRadera
 3. Tord - Det drabbar, till skillnad från pensionärerna, aldrig någon fattig.

  Karin - Tack! Det var jättekul och skönt att höra. Ett inlägg som ditt gör verkligen bloggandet värt all tid och möda! Även om du är den enda som väljer att lämna alliansen och istället röstar på vänsterpartiet, ja eller vilket rödgrönt parti som helst, gör att varit värt allt!

  Tusen tack för att du sa till!

  SvaraRadera