lördag 4 september 2010

Vad säger att du inte är nästa drabbad?

Det förvånar mig verkligen att allianspartierna får så höga siffror som de får i opinionsundersökningarna, eller är folk så egoistiska och självsäkra på att de aldrig kommer att bli drabbade av nedskärningarna.

Vad säger att den kvinnans som är Rullstolsbunden och på väg in på sjukhus men tvingas söka jobb för att hon blev utförsäkrad och lever nu på 3 000 kronor per månad, eller att du aldrig blir som Kent 61 år som får flytta hem till sin mamma efter att ha blivit utförsäkrad, aldrig kommer att bli ditt öde?

Fler nior får sämre betyg, trots Jan Björklunds satsningar på skolan under fyra år. Som en lärare konstaterar så säger inte betygen allt, utan det finns andra saker som är viktiga i skolans uppgifter också.

Det är självklart att allianspartierna tycker att skolan är viktigast. Men vad fick dem att vänta i så många år? De har haft fyra år på sig att göra den bättre och ändå verkar de vara allt annat än nöjda...

I övrigt noterar jag nya opinionsundersökningar och Krassman skriver en bra kommentar till det, och vem undrar inte varför det inte står något om felmarginalen denna gången? Han hittar dock svaret i en gammal undersökning:

"En förändring är statiskt säkerställd om den för partier med ca 35% stöd är större än +/- 4,2 %, för partier med ca 25% stöd större än +/- 3,8%, för partier med ca 10% stöd större än +/- 2,6 % och för partier med ca 5% stöd större än +/- 1,9%." Om det nu är dessa siffror som gäller även i denna mätning som nu kavlas ut kommer den att vara snarlik de flesta andra mätningar vi tagit del av den senaste tiden. Förändringarna är inte inom den statistiska felmarginalen, för något parti.


Till sist så noterar jag en bra nyhet från de Rödgröna som vill beskatta företag som använder vikarier för lång tid.

Det låter som en lysande idé när det finns gott om historier om arbetsplatser som går runt på vikarier så länge att de måste anställas, men sen gör sig av med dem innan de blir inlasade.

I övrigt så rekommenderar jag Skatteresan

Mer media gp skd ab ab ab svd svd svd dn dn dn hd hd gp gp skd kb nsk sds sds dag exp kb exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

3 kommentarer:

 1. Om du bryr dig om skolan, varför ska politiker hindra dig att investera din EGNA pengar i den? Varför ska det alltid vara någon annan som ska stå för notan? Vi borde snarare privatisera HELA skolsektorn så att vi kan investera precis så mycket pengar vi vill utan att vara beroende av att staten ska ta skatt med hot om våld och sedan göra sina egna klumpiga konstruktioner för skolan?

  Ställ dig frågorna: Var kommer skatten ifrån?
  Vad händer om skatten inte betalas?
  Är jag fri att ha en annan åsikt än dig utan att du förespråkar användandet av våld mot mig?

  Varför ska du behöva hindras från att förbättra skolan på egen hand? Och varför ska jag behöva betala för en åsikt som någon annan har och vara hotad med fängelse om jag inte lyder?

  SvaraRadera
 2. "jan björklunds satsningar"... det vore nästan skoj om det inte var för att det är så förbannat tragiskt.

  enda satsen den snubben lagt är fan sin egen.

  SvaraRadera
 3. MRHama - För att även de med lite pengar ska få den bästa vården. Du får självfallet ha vilken åsikt du vill. Även en felaktig som nu :)

  Morpheo - :)

  SvaraRadera