onsdag 1 september 2010

Ett demokratiskt parti?

Jag noterar att Växjö kommunfullmäktiges sverigedemokrat sitter i karantän för att partiledningen anser att han mest säger dumheter.

Bortsett från att det knappast är demokratiskt att inte låta en invald person få prata så är ju frågan om partiledningen inte borde låta alla sitta i karantän, eftersom det oftast kommer dumheter från sd:arnas munnar...

Vem vet, kanske kan han göra som sd:are ofta gör när de inte får som de vill, stämma någon?

Mer media sds smp smp gp svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

9 kommentarer:

 1. Vem av dom var det egentligen som sa att svenskar inte kan begå våldtäkter, för det ligger inte i generna? Karantän nån?

  SvaraRadera
 2. Kul kommentar detta, jag är INTE SD anhängare men att en kommunist överhuvudtaget kan ta ordet demokrati i sin mun är skrattretande.
  Någon kommunistisk demokrati har vi väl inte sett så mycket av, eller? Ända rätta vore att totalförbjuda kommunistpartier. Jag förstår att detta svider men ni har ju alltid ett val att flytta till Nord Korea eller Cuba.

  SvaraRadera
 3. Dvärghundspossen - Ja tack gärna karantän :)

  Ingeborg - Jag är Vänsterpartist och inte kommunist och har alltid varit för demokrati.

  Tydligen är jag mer demokrat än dig som vill förbjuda vissa partier dessutom.

  SvaraRadera
 4. Vad är skillnaden i att förbjuda ett parti eller till alla buds stående medel verka för att ett parti ska ha ingenting att säga till om trots 10-15% i ett riksdagsval? Du stödjer ju tillfullo en regeringskoalition där vi har en minoritetsregering, bara SD hålls utanför beslutsfattande. Hyckleriet blir dessutom påtagligt när du som Vänsterpartist anser att det är rätt frysa ut partier som du inte samtycker med när man tar i beaktande hur mycket gnäll det var på ert Vänsterpartister när MP och S inte ville ha VPK med i sandlådan. Men du ser givetvis inte det här hyckleriet, det måste vara något genetiskt. Jag är nog fasen rasist, mot vänsterpartiser. Du är INTE någon demokrat, isåfall skulle du fullt ut acceptera och erkänna SD som ett riksdagsparti. Men som sagt, hyckleri ingår i vänsterflummares gener, en av dina två drömvärldar är nämligen V vågmästare och då skulle du minsann tycka att det var heeelt okej om V tilläts sätta agendan.

  SvaraRadera
 5. Följande ideologier borde utplånas/förbjudas, inte sättas i karantän:
  Nazism
  Kommunism
  Islam

  /AnnaPanan

  SvaraRadera
 6. Tycker att alla riksdagspartiers ledningar utövar "påtryckningar" (skall utläsas: tystar) på sina partikollegor. Så med ditt resonemang finns inget demokratiskt parti i Sverige? Eller är det tillåtet att "tysta" någon bara man inte är Sverige Demokrat?

  SvaraRadera
 7. Jerker, vad är skillnaden mellan VP och VPK, bortsett från att ni har tagit bort Kommunisterna från namnet? Det var ju mer en populistiskt motiverad förändring än en ideologisk ändring. Ta Ohly t.ex., han är ju fortfarande kommunist i tankarna även om han har slutat kalla sig för det.

  Vad jag tror att Ingeborg menar är att kommunismen inte kan vara demokratisk och har således aldrig funnits mer än extremt kort stund innan den övergår i enpartistat eller diktatur. Det är både logiskt eftersom (folk inte leva i en kommunistisk värld) och även bevisat genom historien. Franska revolutionen var väl första försöket men det höll ju inte särskilt många månader/år innan diktatorn fick smaka på Giljotinen :)

  SvaraRadera
 8. Hårklyverier, min bäste Jerker - du vet naturligtvis lika väl som vi andra att bakom den numera något putsade fasaden på en vänsterpartist döljer sig en kommunist! Ingeborg har helt rätt - demokrati och kommunism är två oförenliga storheter. Har du läst partiets historia så känner du till "proletariatets diktatur"; alltså kollektivet före individen - vilket per definition inte ger utrymme för demokrati som den rätteligen definieras.

  SvaraRadera
 9. Kalle - Det där har vi diskuterat förr. Man får bilda hurdana koalitioner man vill efter ett val.

  AnnaPannan - då konstaterar jag att du inte gillar demokrati.

  Ola - Jag har inte hört talas om att man totalt förbjudit någon att uttala sig. Möjligen om en specifik fråga, vilket jag tycker är skillnad.

  Christer O/eriksson - Varken du el jag vet om Ohly är kommunist. Jag är inte det och upplever inte vänsterpartiet att vara det för då hade jag inte varit med. Vänsterpartiet idag är ett mycket mer modernt och realistiskt parti än för 20 år sen när "k":et föll bort.

  E

  SvaraRadera