fredag 3 september 2010

Rödgröna framgångar

I morse skrev jag Nu vänder det och konstaterade att det känns som medvind för de rödgröna igen.

När tv dessutom på bästa sändningstid får ut läkaren som ville arbeta 75% men inte fick enligt de nya sjukreglerna så hoppas jag verkligen att många tänker efter ett tag efter de tagit in följande:


Jörg Teichert arbetar som läkare men drabbades våren 2006 av en stroke. På hösten började han arbeta igen, först på 25 procent och senare, med hjälp av rehabilitering, 75 procent.
I vintras blev han av med sin ersättning för de 25 procent han inte kan arbeta och ansökte då om sjukersättning på deltid. Han fick avslag eftersom hans arbetsförmåga inte ansågs vara så nedsatt att han inte skulle klara andra heltidsjobb, jobb på Samhall eller med lönebidrag. Han begärde omprövning men fick nej igen.
Sverige är dessutom ett land med brist på läkare, vilket mer än något visar att man inte kan ha den här typen av regler eftersom de hela tiden får fel konsekvenser.

Här drabbar det visserligen någon som är välbetald, men i slutändan så kan det bli en läkare mindre, och vem tjänar på det?

Jag noterar att Lars Ohly fick ovanligt bra frågor hos SvD. Undrar om det är mina fördomar som spökar möjligen, som trodde det skulle vara rent trams enbart?

Trams från SvD är däremot gnället på att Svt använde läkaren som även S använde för att visa på den absurda sjukskrivningsreglerna.

Ledarsidan tycks ha glömt att deras retorikexpert var folkpartistisk politiker, till skillnad från läkaren som inte är politiskt aktiv alls.

I övrigt undrar jag fortfarande vad för bidragsgivare moderaterna har som de skäms över. Det verkar vara mer kontroversiella bidragsgivare än en Saab-försäljare som stödjer partiet.

Mer media ab ab ab ab svd svd svd svd svd dn dn dn dag dag dag exp exp exp hd hd gp kb smp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

8 kommentarer:

 1. Röda framgångar genom fusk? Ah okej så klart vad annat kan man förvänta sig? Inte ärlighet i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Det var väl inte fusk? Definitivt inte mer än att använda folkpartistiska retorikexperter...

  SvaraRadera
 3. Naw, stackars lille överläkaren som bara får 75% av sin månadslön på 60.000 när han inte kan arbeta 100%.

  Varför ska Sveriges lågavlönade betala mellanskillnaden för ett jobb han inte utför?

  Lön för det jobb du utför, och därmed basta.

  SvaraRadera
 4. Och sen är det ju komiskt att du likställer att en separat organisation, i det här fallet svd, som bedömer insatsen hos diverse partiledare har en retorikexpert som är folkpartist (liksom aftonhorans retorikexpert är socialist), med att svt spelar dumma och ger sossarna draghjälp inför valet i något som ska vara en objektiv debatt.

  Tänk lite. Jag vet att det inte är rödingars starkaste kort, men någon måtta får det ju Fan vara på idiotin.

  SvaraRadera
 5. märkligt att denna blogg och andra sossar inte inser att det slår tillbaka med deras fusk och bluffar .

  senase igår pratade jag med en vän som idag bestämde sig att rösta på alliansen pga denna affär (miljöpartist innan)

  "vem kan rösta på någon som bluffar så , var hennes kommentar"

  SvaraRadera
 6. Äckliga sjuka jävla sosseparasit. Tjäna dina egna pengar. Nykterist säger ju en hel del också. Alltid de sjukaste människorna som blir vänsterskojare.

  SvaraRadera
 7. AFterglow - TV4 förväntas vara objektiva också.

  Gianni - Konstigt att det inte slår tillbaka på moderaterna med alla problem de hade i början av mandatperioden. Nu visar det sig dessutom att Bildt blir dömd för skattefusk. Vem kan rösta på någon som bluffar?

  adasd - Jag är inte sosse och jag tjänar egna pengar och betalar skatt och uppbär inte ett enda bidrag.

  SvaraRadera
 8. Är inne är det många skojare som kommenterat ser jag!

  AfterGlow:
  De flesta som utföräkras är inte läkare, utan tillhör allt som oftast folk med låga löner, sådana som har slitits ut av sina tunga jobb. Det finns gott om andra exempel på utförsäkrade och många har också tagit sina liv på grund av att de inte längre orkade med att stånga sig blodiga mot myndigheterna.

  Gianni:
  Du ska kanske lära dig skillnaden på fakta och fusk? Samtidigt kan du plugga in att det inte är likhetstecken mellan sjuk och lat. Orden sjuk och lat betyder inte samma sak!

  adasd:
  Fördomar om nykterister kanske? Alkoholism borde det alltså bättre att vara enligt dig eller? Trots att både alkoholism och rökning tär på sjukvårdens resurser! Du som vill spara in på det mest nödvändigaste i välfärden kanske skulle satsa på att spara in på alla dem som behöver vård pga av sjukdomar orsakade av alkoholism och rökning? Nykteristen torde vara friskare över lag än dessa andra två grupper!

  SvaraRadera