tisdag 31 augusti 2010

Konsekvenser av allianspolitiken

Det är lätt att som Göran Hägglund tidigare gjorde, försökte saluföra apoteksutförsäljningen som bra, eftersom det säljs mer produkter.

Inte ett ord om att fattiga människor utan kreditvärdighet får svårt att betala sin medicin, trots att den är nödvändig. Inte ett ord om att även "harmlösa" receptfria mediciner ökar risk för sjukdom, om man tar dem på fel sätt.

Valfrihet är många gånger bra, men inte när de som är utsatta är de som får betala för att vi andra ska få det bättre.

Med det nya hårdare Sverige, där fler och fler hamnar utanför, både i form av problem att betala medicin och genom utförsäkringar, kommer att fortsätta om opinionssiffrorna inte förändras.

Igår hoppades jag att kärnfrågorna skulle förändra opinionsvinden, men det lilla jag läst om valmanifestet så här långt, tror jag inte räcker.

Via Björn Johnsons (han med den viktiga boken Kampen om sjukfrånvaron som visar hur bristande rehabilitering var orsaken till ökningen av sjukskrivna) blogg, Stardusts blogg, så hittar jag ett klipp som visar tydligt hur hårt det går att sätta åt regeringen Reinfeldt, som inte lyckas förklara hur de hårdare sjukskrivningsreglerna bara gett ett mycket litet fåtal sjukskrivna nya jobb på arbetsmarknaden, till en mycket hög kostnad.

Lyssna noga drygt 29 minuter in i sändningen:Som Johnson skriver så är det viktigt för de rödgröna att verkligen lyfta fram den här typen av information, som inte hörts alls mycket i debatten så här långt. Regeringens satsning på hårdare nypor mot sjukskrivna fungerar inte på något sätt.

Att sd är utanför riksdagen är visserligen tröst, precis som en liten ökning av Vänsterpartiet. Men att alliansen fortsätter vara störst är inte bra alls, så det gäller att fortsätta jobba vidare.

Mer media svd svd svd svd dn dn dn dag dag exp exp exp exp gp gp ab hd hd hd sds skd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

9 kommentarer:

 1. Lustigt att röda personer är så blinda. Du måste ha världens största skygglappar. Hört talats om lågkonjektur? Nehe nej jag tänkte väll det. Men stjäla arbetarnas pengar det vill du göra. Jag anser att en ansvarsfull ekonomisk politik är att visa respekt för arbetare som betalar skatt. Dom röda? Ha dom skiter i arbetare och suger ut oss bäst dom/ni/du kan. Vänsterpolitik är en egostisk politik. Bidrag är att inte ta eget ansvar.

  SvaraRadera
 2. Kan inte du se vissa risker med nuvarande klimat? Danmark, med i stort sett hela folketinget kräver att det kommer valobsevatörer till Sverige. I stort och smått cencureras och trakasseras samt hotas sympatisörer till Sverigedemokraterna. Mentaliteten från förtrycket tycks vara "du får tycka vad du vill bara du tycker som vi". Du är ju så pass insatt i vad som skrivs i tidningar att du måste tycka detsamma om du inte är helt ingrodd och hjärntvättad på en enda bana.

  SvaraRadera
 3. Lyssnade just på rödgröna smörjans valmanifest. Dom är tydliga med att dom inte vill att jag ska arbeta. Jag ska fortsätta vara sjukskriven i oändlighet. Dom tog inte upp nystartsjobb så jag antar att det kommer att slopas för den grupp jag tillhör. Därmed diskvalificeras jag och många andra från arbetsmarknaden iochmed att få företag vill anställa f.d. långtidssjukskrivna. Nä, den rödgröna sörjan är inget för mej, jag vill arbeta, inte vara beroende av staten för min försörjning.

  SvaraRadera
 4. Maken hamnade i en fejan-diskussion häromdagen med några alliansen-anhängare, och det var ingen ände på vad hemska deras liv hade varit med apoteks-monopolet, och vad fantastiskt mycket bättre allting hade blivit nu när dom kunde köpa alvedon i affären. Öh... vad har man för konstig tillvaro, om allt cirkulerar runt alvedon?

  SvaraRadera
 5. "Sahlin borde ha bildat en koalition med Miljöpartiet enbart, som hon först ville. Det hade gjort det enklare för henne att vinna valet, men framför allt hade det varit bättre för Sverige.

  Väljarna förtjänar regeringsalternativ utan kommunister."

  SvD 2010-08-31

  SvaraRadera
 6. Joakim - Ett gott ansvar är när man tar just ansvar för de i samhället som har det svårast. Det är knappast de med hjälpligt bra lön. Jag är inte högavlönad men jag klarar mig ändå men självfallet vill jag ha möjlighet till hjälp när jag blir sjuk, som ett exempel.

  Kalle - Å andra sidan är ju de som kräver det rätt mobbade av alla andra...
  Nu har du aldrig förklarat hur du är sjuk men vad är viktigast, relevant sjukvård eller jobb i första hand?

  Dvärghundspossen - Haha det håller jag verkligen med dig och maken om! Det är som med alkohol, hur svårt är det att få tag på om man vill även om man måste ta sig till Systemet?

  Eriksson - Dessvärre så visar alla undersökningar på att majoriteten av S-väljarna föredrar Vänsterpartiet framför Miljöpartiet.

  SvaraRadera
 7. Givetvis ska man få sjukvård men inte ens du kan väl vara så naiv att så många i Sverige är så sjuka och oarbetsföra? Vi ledde ligan i sjukskrivningar och förtidspensioneringar i Europa innan Alliansen kom till makten. Under de år jag har varit sjukskriven har jag inte fått så särskillt mycket vård och inte en enda gång under vänsterflumstyret ville man pröva min arbetsförmåga. Jag är övertygad om att det finns de som varit för sjuka för att jobba, dom har nu återinförts i sjukförsäkringen, sen har vi haft en massiv lågkonjuktur där företag knappt ens vill anställa lönebidragare. Får alliansen jobba vidare en mandatperiod till så tror jag att man kommer få ner sjukskrivningarna där det inte ska vara sjukskrivningar samt även ta bort en del av arbetslösheten. Vinner rödgröna sörjan är risken stor att jag hamnar i sjukförsäkringssystemet igen. Givetvis har alla ett ansvar över sitt liv men du borde vara den sista att belasta människor med det dåliga samvetet med tanke på den politik du förespråkar. Får jag inte hjälp ut i arbetsmarknaden, då menar jag att företag får ekonomisk stimulans att anställa mej hamnar jag i en väldigt svår sits när det kommer till att hitta ett jobb. Men det är det utanförskapet våldsvänstern med sympatitentakler vill ha då svaga grupper utgör utmärkt valboskap. Kankse är därför ni är så frikostiga med invadring och gör absoluit ingenting för att integrera dessa, för att skapa svaga grupper som ni använder som valboskap.

  SvaraRadera
 8. En liten fråga dock, varför måste jag välja mellan relevant sjukvård och jobb? Varför kan jag inte få bägge? Eller räcker inte vänsterns pengar till det så man satsar på halvdan sjukvård samt bidragsberoende istället? DÅ slår man ju två flugor i en smäll, man håller folk sjuka nog att inte orka ta fajten och samtidigt gör dom beroende av bidrag för att på så vis få utmärkt valboskap.

  SvaraRadera
 9. Kan du inte läsa Kampen om sjukskrivningarna av Björn Johnson, eller i vart fall debattartikeln på DN: http://www.dn.se/debatt/missvisande-mediebilder-om-den-hoga-sjukfranvaron-1.1036240

  Inlägget jag skrev nu ikväll om läkaren som inte fick jobba 75%, tycker du det känns som en bra sjukskrivningspolitik?

  Just det, kan man inte få bägge? Det är ju vissa som blir bortplockade från saker som ska få dem friska på sikt.

  SvaraRadera