fredag 6 augusti 2010

En bättre märkning av kött behövs!

Efter lite funderingar i mina två tidigare inlägg, Regeringens politik drabbar på många sätt och Lite oväntat... eller?, där jag till och med tycker för första gången någonsin att Maud Olofsson har något vettigt att säga, så får jag konstatera att det var en tillfällig sympati av något som kommer från centerns håll i politiken.

De Rödgröna kräver skärpt märkning av köttet så att man vet varifrån det kommer och vad det innehåller.

Enligt jordbruksministern, den centerpartistiske Erlandsson, så riskerar det att bli för dyrt. Han får dock inte ens medhåll av en av de organisationer som han annars står nära:


Otto Ramel är styrelseordförande på Sveriges Djurbönder, som representerar 17000 svenska lantbrukare. Även han anser att alla former av kött borde märkas med ursprunget. Han anser att den svenska djurskyddslagstiftningen är bra och ska behållas. Problemet är bara att de svenska bönderna konkurrerar med andra länder där reglerna inte är lika hårda.
–Jag skulle vilja se samma regler i hela EU så vi kan komma åt det här problemet. Det är många djuruppfödare idag som har dålig ekonomi som inte klarar av verksamheten i Sverige.
Jag instämmer också med att både de svenska reglerna och de i EU borde vara samma hårda som i Sverige.

Dessutom borde djurskyddsmyndigheten genast återskapas för att ta till vara på djurens intressen och inte klumpas ihop så olyckligt som det gjorts under nuvarande alliansregering, under jordbruksverkets paraply. Det går inte att ha både djurproducenter och djuren under samma tak eftersom de i många fall har helt olika intressent att ta tillvara på.

Men vad att vänta av ett parti som är ett bihang till moderaterna?

Mer media  svd svd dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Det hela är en kampanj från LRF
    som ogillar utländsk kött med lägre pris. Svårare är inte denna lättlösta ekvation.

    SvaraRadera
  2. Då blir det nästan ännu mer konstigt med tanke på hur nära Erlandsson står LRF.

    SvaraRadera