torsdag 9 september 2010

Alliansen ignorerar svaga grupper

Jag kan konstatera att dementa behandlas felaktigt, för att inte säga illa i moderaternas Sverige. Trots påståenden om att de rödgröna riskera svika pensionärerna, så handlar sveket från moderaterna med om skatterna. Frågan är varför de inte tycker att demensvården är viktigare än att de med höga inkomster får lägre skatter?

Vänsterpartiet har reagerat på det här och skriver bland annat följande i sitt pressmeddelande:


- Kvällens uppdrag granskning visat på två tydliga behov. För det första det behövs mer personal inom äldreomsorgen. Det är helt oacceptabelt äldre demenssjuka människor blir inlåsta och lämnas ensamma på natten grund av för lite personal. Lika oacceptabelt är det med så lite personal kvällstid att de äldre inte får den omsorg och hjälp de har rätt till..Därför är mer pengar till kommuner och landsting Vänsterpartiets viktigaste fråga i det här valet, säger Eva Olofsson.
Men det räcker inte menar Eva Olofsson.
- Det är dags att fastställa tydliga riktlinjer för vilken bemanning som behövs för en god äldreomsorg. Socialstyrelsen har nyligen kommit med riktlinjer för demensvården, men där finns frågan om vilken bemanning som är lämplig inte med. Det går att fastställa riktlinjer för en god vård och omsorg om demenssjuka vilket en utredning från Äldrecentrum i Stockholm har visat, säger Olofsson.

I Älmhults kommun driver Vänsterpartiet att man ska separera på dementa och andra äldre på vårdinträttningarna där dementa finns, för att kunna ge dem relevant vård.

Vad det gäller föräldrarförsäkringen, som få utom Vänsterpartiet vågar driva något om, så skriver en krönikör i Aftonbladet intressant, om hur hon och pappan tänkte på pengarna, men att man kanske istället skulle tänka lite längre än näsan räcker. Istället borde man tänka på vad som är bäst för barnen. Utöver när barnen ammas, vilket normalt sett handlar om ett halvår, så borde det vara självklart att välja att dela på föräldraförsäkringen. Det handlar inte nödvändigtvis om vad föräldrarna tycker är bäst, utan vad som är bäst på sikt för barnen.

Jag är glad att se att mp vill blocka ut sd, om de blir vågmästare, men frågan är om det måste till samarbete med alliansen för mp:s del? En liknande diskussion försöker SvD:s ledarsida få igång med hur gärna S vill samarbeta med några av mittenpartierna om det blir ett jämnt val. Det gäller att vänta tills valet är över och se hur det hela ser ut när alla lagt sina röster.

Men framförallt så gäller det för partitopparna att tänka efter på att de flesta av deras gräsrötter, både inom Mp och S, föredrar den vänstra sidan framför den högra.

Jag läser även om hur lettiska arbetare jobbar för 16 kronor i timmen i Sverige! Ändå så handlar det om en skattefinansierad skola och ändå kommer inget tillbaka till skattebetalarna i form av jobb eller skatteinbetalningar för lönerna. Lägg till det hur man får jobba på ett icke människovänligt sätt. Inte undra på att det är svårt för unga att få riktiga anställningar...

Dagen skriver idag om hur Ungdomar i livskris sviksfolkpartiet överger barn som har det svårt, att alla barn inte får hjälp med läxorna av föräldrarna och ändå så är det betyg som alliansen hävdar är viktigast...

Det är fortfarande mycket jämnt mellan blocken och det finns all anledning att diskutera med alla i sin omgivning som inte redan är rödgröna och fråga om det är ett egoistiskare samhälle de vill ha?

Det är ingen slump att unga röstar rödgrönt, eftersom de har hjärtat kvar och inte enbart tänker på sig själva och sänkta skatter.

Till sist så noterar jag att mittenpartierna har svårt att hålla sams. Jag är inte förvånad, för de rödgröna känns stabilare än alliansen.

Mer media ab ab ab ab ab sds sds sds hd hd hd hd hd hd hd hd hd dn dn dag dag exp gp gp gp gp skd kb nsk nsk svd svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

3 kommentarer:

 1. http://www.youtube.com/watch?v=YAQDz6m2XPk&feature=player_embedded#

  (mest ett tips, behöver inte släppas igenom som kommentar) :)

  SvaraRadera
 2. De rödgröna känns stabilare än Alliansen? Tjenare. En kommunist i regeringen är förmodligen det sämsta som skulle kunna hända Sverige. Det enda som skulle kunna vara värre är väl att ha Östros som finansminister och Sahlin som statsminister.

  Det är lite märkligt att ingen (?) på vänsterkanten kan tillräckligt mycket om ekonomi för att förstå att sänkt skatt kan ge staten större totala skatteinkomster. Alliansen har på ett mycket förtroendeingivande sätt fört Sverige genom en finanskris av gigantiska mått, det borde till och med ni förstå...

  SvaraRadera
 3. Jonathan - Så bra tips släpps igenom :)

  Förvånade pappan - Har du inga andra argument än kommunist? Alliansen har fört en politik som ökar klyftorna och försvårar för de som inte har någon inkomst.

  SvaraRadera