fredag 10 september 2010

Det finns ingen anledning att ge upp än

Det finns naturligtvis ingen anledning att ge upp än, i synnerhet inte när det är så skiftande opinionssiffror och när det är våra väljare som är svårast att få till valurnorna.

Jag satt och kollade på hur antalet röstande fördelade sig i Älmhults kommun förra valet och konstaterade att det finns all anledning att göra vad man kan för att få med sig de som har mest att förlora på ytterligare fyra år med en borgerlig regering.

Sahlin och sossarna visar hur Sjukförsäkringen måste göras om och Ohly visar igen på hur miljarder försvinner ut med vårdbolag utomlands till skatteparadis, där bolagen i Sverige gör vinster på att inte ge bra sjukvård. Eller i detta fallet inte ge någon sjukvård alls på fyra dagar...

Räcker inte det för att ha något att kämpa vidare för?

Uppdaterat Jag konstaterar att medierna idag skriver om hur många kan tänka sig att byta block och att det gäller flest borgerliga väljare. Med andra ord finns det många röster kvar att kämpa för och det låter som om det kunde vara gamla S-väljare, som behöver övertygas om att de och samhället i stort i länden har mest att vinna på en rödgrön seger.

Mer media ab ab dn exp sds


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

6 kommentarer:

 1. Det är idiotiskt av media att ställa varenda opinionsundersökning i centrum i valröelsen. När man dessutom skriver om dem som om de hade kraften att själva driva händelserna framåt ("Mona skakad av chocksiffrorna efter debatten med Reinfeldt" /siffrorna i Synovates barometer, som kom några timmar senare och inte var kända - kom an, hur mycket måste man lägga scenen till rätta för att få det att se ut som om Sahlin visade sig svag?/ Det flera Stockholmstidningar beskrev, med i,lla dold förtjusing och sympati för statsministern, som en utsparkning av den arma Sahlin, ser, om man läser vad de 'sade*, ut som en ganska vanlig diskussion mellan frontman och oppositionsledare i en valrörelse. och Monas påpekande att (m) uppträder som en reklambyrpå var både kul och träffande.

  Det är påtagligt att de fletsa tidningar, även Aftonbladet, levererar beskrivningar av Sahlin som svag, sönderkörd och utan gnista. Billigt ösnketänkande - och bakom det skymtar också att många inte kan tänka sig en kvinna som statsminister. Reinfeldt besrkivs som manligt trygg och ,säker vid spakarna, trots att det finns gott om frågor där han och has regering har visat sig velig eller hittat dåliga lösningar. När Sahlin inte profilerar ig som siffersmattrande eler militärisk läses det som svaghet. Boff! Dety är pinsamt märkbart vad oppositionens djupa underläge på dagstidningssidan betyder för bevakningen av valrörelsen. Men det betyder inte att valet är avgjort - långt därifrån.

  SvaraRadera
 2. MEn Sosseriets valskolor i invandrartäta områden, byggnads rösttågande på arbetsplatserna och sosse röstning på demens och äldreboende ger nog några 100.000 valfuskröster men detta är nu ute i dagsljuset och S kommer tappa 300.000 röster på detta , tyvärr 150.000 rakt ttill SD som får 8-10% men tack o love lika mycket till alliansen som därmed kan ta majoriteten...sosseriets hycklande 25%?? i stockholm ca 15% ...

  SvaraRadera
 3. Bröstpumpseffekten! Folk har på senaste tid fått intrycket att det viktigaste för oppositionen är inte alls välfärden, utan en strävan att till varje pris styra och ställa över människors privatliv. Valrörelsen har skötts bottenlöst oskickligt av de rödgröna. De har ju inte minsta verklighetskontakt och är helt fjärmade från folket, vilket för varje dag står alltmera klart. Det är ingen mening alls med att gå an i denna mästrande arroganta larsohlystil, folk blir bara förbannade.

  Ochså detta enfaldiga hackande på Sverigedemokraterna, som om det var bara DETTA valet handlade om! Det tjänar ju bara SD på, som vi dagligen SER.

  Hur urbota dumma får de bli!? Eller VILL de till varje pris förlora valet? Är det DET som är den hemliga agendan? Jag börjar ärligt talat undra.

  Mona Sahlin? Hon framstår som en gås man häller vatten på. Totalt avtrubbad.

  SvaraRadera
 4. Magnus - Kan bara instämma!

  Georgie - Du menar att det är dåligt att lära grupper som röstar lite att rösta? Det lät inte demokratiskt...

  SvaraRadera
 5. Krax - Bröstpumpseffekten? V har mer stöd än på länge.

  SvaraRadera
 6. Jag säger bara så här tänk på sjuka nu och inte bara på att ni ska få mera pengar. dags att ta av sig natt mössan och vaka. och för stå att Fredrik. skiter i oss som har det svårt. och det blir inte så bra med alla sänkta skatter som ni tror. öö 49 öre höjd bensin. nä det har jag inte råd med. fan min kompis farmmor som är så snål skulle garva åt det. tänk på så mycke andra saker ni betalar för men tänker ni på det nä. nä nu får vi hoppas gubben åker dit så man sliper sorg. tycker synd om er äldre.

  SvaraRadera