lördag 11 september 2010

Vänsterpartiet går bra!

Nej, jag tror inte det är så illa som centerstyrda ledarsidor försöker få det till, att S spelat ut sin historiska roll.

Även om jag inte är sosse, utan Vänsterpartist, så är det svårt att se på samhället efter fyra år med de borgerliga och läsa om uteliggare även i mindre samhällenSolidaritet och ansvar, om barnens bästa och en tolerans för arbetslösheten och konstatera att det kommer att fortsätta åt det hållet i ytterligare fyra år om det blir borgerlig valseger igen. S behövs för att förhindra det.

Visserligen är jag glad att just Vänsterpartiet tycks gå oväntat bra, och rapporteras vara fjärde största parti, men det räcker knappast.

Jag undrar tyvärr om nya bra förslag om utföräljningslagar, som ska förhindra att offentligt ägd egendom säljs ut för billigt, som i moderatstyrda Täby, drar så många röster, hur vettig det förslaget än är? Det förvånar mig att inte fler svenskar reagerar över att deras skattepengar ges bort till företag som inte ens vill betala skatt i Sverige...

Vinsterna ska ge pengar tillbaka till den egna skattefinansierade verksamheten.

Sahlin har en tuff resa framför sig, men det finns, som jag sa igår, ingen anledning att ge upp än så länge det finns röster att slåss om när över en miljon kan tänka sig att byta block.

Mer media svd svd svd svd dn dn dag kb hd gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Solidaritet är ett misshandlat begrepp hos er på vänsterkanten. Visst det kan tyckas omtänksamt att stoppa om den svage, lägga en filt på, ge en varm kopp choklad och sätta på en bra kanal på tv:n. För mig räcker det inte, för efter ett tag så vill jag se till att "den svage" blir minst lika stark som jag, på sitt sätt. Hjälpa denne upp och ge tillbaka hans/hennes värdighet. Att inte göra det är detsamma som att acceptera dennes svaghet och se ser på honom/henne.
  För efter att man har suttit under filten ett tag, så blir det ens tillvaro, olik de andras tillvaro. Samhället omkring min komfortzon blir något allt mer främmande och oftast så slutar man tro på sig själv.
  Tänk om! Tänk rätt!

  SvaraRadera
 2. Hej, även om du kanske inte är kristen vill jag här puffa för en bra artikel i den katolska kulturtidskriften Signum: http://www.signum.se/signum/template.php?page=read&id=4056
  Nedskärningar och ett hårdare samhällsklimat har tyvärr bäddat för sd-are och andra rasister som påstår att det finns en enda lösning på alla problem. Det är regeringen som bär ansvaret för försämringarna, inte invandrare eller romer.
  /Karin

  SvaraRadera
 3. Hmm, är definitionen av att det går bra 5.3% i opinionsundersöknignarna ?

  Det sämsta resultatet sedan 1991 fö ?
  Jaja - allting är ju relativt..

  /K

  SvaraRadera
 4. AH - Synd att det du beskriver trycker ner vissa svaga grupper. Eller hur menar du att det du säga ska hjälpa svårt sjuka?

  karin - Tack!

  Klas - 7.5% för vänsterpartiet var det och inget annat i den undersökningen jag refererade till.

  SvaraRadera