onsdag 8 september 2010

En sak som förvånar mig lite...

Det förvånar mig uppriktigt sagt att konstatera att folkpartiet lyfter av sina utspel, med tanke på att det knappast handlat om särskilt genomtänkta utspel inom skolan, som inte är på något sätt vetenskapligt bevisade, eftersom att man inte vinner särskilt mycket på att skaffa betyg och hårdare bestraffningar, då det snarast är mer personal som spelar roll.

Att antalet anställda per elev, både inom förskola och skola har minskat under det borgerliga styret borde vara så allmänt känt att jag förvånar mig att inte fler gör kopplingen till hur illa Björklund skött skolan så här långt? Varför skulle han göra det bättre, i synnerhet när han sitter i knät på moderaterna, som vill fortsätta spara på barnen?

Jag får trösta mig med Centerns konstanta kräftgång nedåt, som mycket väl kan innebära att de helt åker ur.

Valfrihet är en paroll hos de borgerliga partierna, men frågan är hur mycket valfrihet det är att välja mellan 191 utövare av hemtjänst för de äldre? Uppenbarligen finns det för mycket pengar att tjäna och som alla vet så tjänar man även pengar på att dra ner på kostnaderna, vilket knappast gynnar vårdtagaren.

Till sist noterar jag hur många medier i dag på morgonen väljer att ljuga. 3.5% övertag för alliansen är knappast ett klart övertag för alliansen. Det är inte ens statistiskt säkerställt. Däremot visar det mycket tydligt hur de borgerliga medierna styr informationen till att se ut som något annat än vad den faktiskt är.

Mer media svd svd hd hd hd dn sds dag dag smp nsk nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

5 kommentarer:

 1. Enligt Aftonbladets lögndetektor har lärartätheten varierat något, men att det ungefär är lika många lärare per elev nu som före 2006. Högst var lärartätheten 2008/2009.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/logndetektorn/article7722357.ab

  SvaraRadera
 2. Hur gick det med det där "Nu vänder det" som du skrev den 29 augusti? Då skrev du:

  "Nu tror jag ärligt talat att det kom en vändning i opinonssiffrorna, när de rödgröna knappar in på alliansen och Vänsterpartiet får de högsta siffrorna på länge"

  Varför förringa dagens siffror när det för ett par veckor sedan var viktiga siffror?

  SvaraRadera
 3. Jag tröstar mig med att SD ligger konstant och stabilt över 4%. Detta är det enda viktiga i detta val. Krafttag behövs mot en fullständigt havererad invandringspolitik skapad av vänstern i Sverige och nästan lika dåligt hanterad av alliansen.

  SvaraRadera
 4. Nilsson - Självfallet förringar jag inte dagens siffror: http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7746359.ab :) Nu är det så jämnt att det är omöjligt att avgöra vad som är absolut sanning.

  SvaraRadera
 5. Pedher - Det beror på vem man frågar: http://www.lararforbundet.se/web/ws.nsf/documents/004F73CC?OpenDocument&menuid=00326A1C

  John - Ett enfrågeparti har inte vid makten att göra.

  SvaraRadera