söndag 5 september 2010

Att inte alltid tänka på sig själv

Vad säger att du inte är nästa drabbad? gör jag vad jag kan för att lyfta fram att vi alla kan råka illa ut, utan egen förskyllan och att samhället borde värna om de som bäst behöver hjälp i första hand.

Men tyvärr känns det som att man främst flirtar med de som har det bra eller väldigt bra, även från socialdemokratiskt håll, åtminstone på riksplanet.

Det är likväl märkligt att man väljer att falla för de Reinfeldtska locktonerna om att "sjuka inte ska jobba", trots att det finns så många exempel på människor som verkligen råkat illa ut.

Ursäkten att det inte finns några perfekta reformer, borde istället inneburit eftertänksamhet och ett konstaterande att man behöver jobba mer med reformerna så att det blir mindre luckor mellan stolarna att falla mellan.

Även om det ser fortsatt mörkt ut i opinionssiffrorna för de rödgröna, så finns det ingen anledning att lägga sig ner för att självdö.

Någon måste helt enkelt fortsätta stå upp för omtanke om alla medborgare, och inte bara för de som är lagom gamla, friska och har jobb.

Jag noterar att några moderater är ute med polisen för att kontrollera om alkoholreglerna följs. Synd bara att de under mandatperioden jobbat för att underlätta för alkoholförsäljning, snarare än att minska den, trots att kostnaderna kring den och alla samhälleliga insatser för dyra pengar den drar med sig. Vore det inte bättre med mer vård till de som är sjuka?

För några dagar sen undrade jag, vilket inte var första gången, om varför moderaterna och kristdemokraterna inte vågar redovisa sina bidragsgivare.

Utöver det mest självklara, som jag varit inne på, att det är bidragsgivare som man direkt ser att deras politik gynnas av, så kan de plötsligt få samma problem som S har med pengarna från LO, att det blir mycket kritik överhuvudtaget med några få stora bidragsgivare.

Tyvärr tror jag att det blir som med alla de tidigare moderata skandalerna jag skrivit om, att det rinner av på ett ytterst märkligt sätt för att gälla ett politiskt parti.

Jag tycker dock att alla ska läsa Pengens särintresse, som är en ypperlig ledartext från Dagens Nyheter, som till skillnad från alla andra borgerliga ledarsidor också vågar kritisera det som är fel, även om det är från "deras sida" i politiken.

Mer beklämmande är en stor del av kommentarerna till artikeln, som talar om att det är ett problem att DN springer socialdemokraternas ärende. En bra ledarsida ska självfallet kunna kritisera vem eller vilket problem som helst.

Även när det gäller partier som agerar som om de befann sig i en bananrepublik.

I övrigt så undrar jag hur man får bättre ordning med betyg i de lägre årskurserna. Är det bara jag som kan se att det snarare blir värre med elever utan hopp? Varför inte satsa på fler vuxna som kan göra skolan lugnare? Alla har inte det så bra förspänt att föräldrarna kan hjälpa till mer hemma, vilket är resultatet med färre vuxna i skolan.

Frågan är om inte Björklund vore mer rädd om han får det han frågar om, ett mer ideologiskt val? Då tror jag inte att folkpartiet fått några röster alls. Men det är klart, hans partikamrater i Landskrona som samarbetar mer tydligt med sd, hade mått bra av både betygssättning, hårdare tag och mer liberalism, framför främlingsfientlighet...

Jag får erkänna att den lokala politiken i Älmhult och i landstinget Kronoberg är mer intressant och spännande.

Det sägs att skolfrågan är viktig även här. Frågan är bara hur den blir viktig, sett till hur rösterna faller? Maxialliansen är klart splittrad, eftersom centern ställer sig åt sidan, just vad det gäller skolorna i kommunen där de vill rädda så många små skolor som möjligt, till vilket pris som helst.

Mer media svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dag exp exp gp gp gp gp gp gp kb hd hd skd kb kb kb exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

10 kommentarer:

 1. Skandaler rinner alltid av politiker oavsett vilket block. Allt oftare känns det som att de står över lagen oavsett om de tillhör högern eller vänstern. För djävligt är det och är ett av argumenten att rösta på Kalle Anka partiet istället för skämten som finns att välja bland nu.

  SvaraRadera
 2. Använd gärna ett namn nästa gång tack :)

  Det stämmer inte på Mona Sahlin. Jämför det med alla moderatpolitiker som gjort på sig denna perioden och där de flesta av dem sitter kvar än. Senaste exemplet var Bildt som inte betalat in tillräckligt med skatt för någon som hjälpte dem i hemmet.

  SvaraRadera
 3. använt statens pengar olovligt och betalade tillbaka när hon blev påkommen...men som du sa rinner saker bort och ignoreras sedan...

  SvaraRadera
 4. Som jag sa så gäller det inte Sahlin, vilket ditt inlägg bevisar.

  SvaraRadera
 5. Jag förstår inte vad du menar? Att Mona fick avgå men inte moderata politiker?

  SvaraRadera
 6. Att Mona får uppkört i ansiktet fortfarande angående tobleronen. Det var bara för några dagar sen som Anna Maria Corazza Bildt fick betala 100 000 kr för att hon inte betalat skatt för sin hemhjälp som hon skulle. Det finns gott om andra moderata skandaler där flera ministrar som sitter kvar än är inblandade. Här finns några av dem: http://alltidrottalltidratt.blogspot.com/2010/07/de-moderata-skandalerna.html

  SvaraRadera
 7. ja men det jag sa är att politiker i allmänhet kommer undan...oavsett block och att de ofta står över lagen och saker som de gör skulle leda till åtal mot oss vanliga men inte för poltikerna...därför höger eller vänster så håller de varandra om ryggen.

  SvaraRadera
 8. Jag upplever att nuvarande regeringens politiker klarat sig orimligt bra undan kritik. Det ställs hårdare krav på politiker på vänstra sidan av blockgränsen.

  SvaraRadera
 9. din upplevelse för att du är på röda sidan...jag som är blank ser hur skiten finns överallt ;)

  SvaraRadera
 10. Vilka på den röda sidan, utöver Sahlin, finns det som blivit öppet påkomna och fått vara kvar ändå under senaste åren? Ja inte för att Sahlin är från de senaste åren men ändå...

  SvaraRadera