tisdag 7 september 2010

Märkligt om skola och betyg

Det är en märklig debatt om skola och betyg.

Utan djup skriver Svenska Dagbladet, och lärarförbundets ordförande saknade, vilket även jag gjorde, en diskussion om de minskade resurserna och antalet lärare i skolan, och hur det påverkat negativt. Istället fastnade man istället i betygsdiskussionen, trots att det behövs lärare och andra vuxna som inte bara kan lära ut, utan även naturligtvis rätta alla de prov och tester som ska ligga till grund för betygen.

Ibland luras man att tro att Björklund tror att betygen både bedöms fram och skrivs av sig själva...

Jag försöker dock vara lite glad för att Björklund anser att bonusar inom skolan är fel. Hoppas bara han inser att höga betyg alltid riskerar att hamna fel när det gäller skolans värld, inte minst på grund av den elevpeng som följer med eleven. För vilket försäljningsargument är bättre än höga betyg, oavsett om de är motiverade eller inte?

Ett tydligt exempel på hur illa alliansens politik slår mot fel grupper är från Lund, där Sydsvenskan idag berättar om hur Utsatta skolor förlorade på alliansens skolpeng.

Antalet elever har inte minskat i skolorna, men däremot har sjuttio lärartjänster försvunnit. Vilket visar att det inte fungerar med skattesänkningar i samma klass som med de gamla moderaterna...

Det är inte bara skolan som råkar illa ut, utan även demensvården som döms ut, vilket ger katastrofala effekter för de drabbade. Frågan är om vi vill göra det här i fyra år till mot våra barn och gamla?

Mer media ab ab ab ab ab ab svd dn dn dn dn dn dn exp exp exp exp gp gp svd hd hd smp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar